Noua serie de chillere (agregate de răcire) de mici dimensiuni, care funcționează atât în răcire, cât și în pompă de căldură, oferă capacități de răcire și încălzire de la 16 kW la 90 kW. Acestea completează familia Daikin de sisteme de aer condiționat încărcate cu R-32 pentru uz comercial. Intervalul de capacitate, designul compact, domeniul larg de operare, precum și eficiența energetică ridicată sunt principalele puncte forte ale noii game. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii inovatoare de încălzire și răcire, Daikin este prima companie din lume care a lansat pompe de căldură și aparate de aer condiţionat  cu agentul frigorific R-32, având GWP (Global Warming Potential) scăzut.

„Ca lider de industrie, ne asumăm responsabilitatea de a accelera transformarea durabilă a pieței HVAC-R prin furnizarea unui mediu interior sănătos și confortabil utilizând puterea aerului. Investim continuu în creşterea nivelurilor de confort, eficienţă energetică, control şi fiabilitate și lansăm un nou produs inovator care să le permită clienților noștri să contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Cu o cantitate de agent frigorific mai mică decât cea a unităților  cu R-410A și un potențial de încălzire globală (GWP) mai scăzut, R-32 Small Inverter Chiller este o soluție ecologică. Este ușor de instalat și de întreținut și oferă o eficiență energetică remarcabilă”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Seria R-32 Small Inverter Chiller se remarcă prin cea mai bună eficiență de pe piață, atât în modul de răcire, cât și în cel de încălzire, precum și prin cele mai scăzute niveluri de emisii directe și indirecte de dioxid de carbon. Agentul frigorific R-32 reduce impactul asupra încălzirii globale cu până la 71%, având un nivel cu 68% mai mic al potențialului de încălzire globală și o cantitate mai mică de agent frigorific în comparație cu sistemele cu R-410A, folosite în mod obișnuit în clădirile comerciale.

Proiectat pentru versatilitate și performanță

Funcționarea silențioasă, conectivitatea avansată și modurile multiple de operare fac din noul R-32 Small Inverter Chiller o soluție ideală pentru o gamă largă de proiecte HVAC – de la aplicații rezidențiale până la cele industriale. În versiunea de răcire oferă în mod standard apă răcită de la 25 ˚°C până la -15 °C și funcționare la temperatura ambiantă de la -20 °C până la 45 °C.

Un kit opțional pentru temperaturi ambientale ridicate permite unității să funcționeze la temperaturi exterioare de peste 45 °C, chiar și până la 52 °C. Totodată, chillerele din gama Small Inverter Chiller care funcționează în pompa de căldură  sunt concepute pentru a face față unei game extinse de temperaturi ambientale de la -20 ˚°C la 35 °C și pot produce apă caldă menajeră până la 60 °C.

Printre caracteristicile remarcabile standard oferite de această serie se numără compresoarele Scroll DC-Inverter proiectate de Daikin, schimbătoarele de căldură în plăci, ventilatoarele silențioase DC-Inverter de înaltă eficiență și kit-ul hidraulic de pompă cu inverter.

Soluții inteligente de monitorizare

Daikin investește continuu și în oferirea celor mai avansate caracteristici în ceea ce privește conectivitatea și monitorizarea. Soluțiile Smart Control pentru această serie sunt special concepute pentru a atinge cel mai înalt nivel de performanță și flexibilitate a sistemului. Chillerul cu agent frigorific R-32 poate comunica cu orice sistem extern de management al clădirii (BMS) și oferă opțiunea master și slave ca standard, permițând secvențierea și conectarea a până la 4 unități pentru a include desemnarea uneia ca unitate master.

Noua serie se remarcă și prin capacitatea sa îmbunătățită de a se conecta la internet prin IoT (Internet of Things), iar o aplicație dedicată de configurare mobilă face punerea în funcțiune extrem de rapidă și ușoară. Soluțiile de control inteligent pentru noul chiller cu agent frigorific R-32 includ, de asemenea, monitorizare și control de la distanță bazat pe cloud Daikin on Site (DoS), care asigură un control complet al unităților prin monitorizare detaliată, depanare online a alarmelor și control de la distanță.

Lider în tehnologia R-32

Noua serie consolidează poziția de lider a Daikin în ceea ce privește proiectarea și dezvoltarea de produse cu agent frigorific R-32. În 2018, Daikin a fost pionier și a făcut istorie prin introducerea primelor chillere cu agent frigorific R-32. Au urmat în același an chillerele cu compresor tip scroll cu „free-cooling”, iar în 2020 a fost lansată și pompa de căldură echipată cu chiller cu R-32.

În prezent, Daikin este lider de piață, cu cel mai mare număr de instalații R-32 din lume – o dovadă a experienței și cunoștințelor Daikin, precum și a calității și fiabilității produselor sale R-32. Odată cu introducerea noului R32 Small Inverter Chiller, marca globală continuă să ofere soluții durabile și orientate spre viitor pentru sectorul de climatizare.

Mai multe informații despre portofoliul de agregate de răcire al Daikin sunt disponibile pe site-ul Daikin sau pe canalul de YouTube.

Despre DAIKIN Airconditioning Central Europe

 Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 și are sediul central în Austria, la Viena. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Peste 450 de profesioniști sunt responsabili de serviciile de pre-vânzare, vânzare și post-vânzare în 16 țări din Europa Centrală și de Est, în Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

 Despre Daikin Europe N.V. 

Daikin Europe N.V. – compania mamă a Daikin Central Europe – este un important producător european de aparate de aer condiționat, pompe de căldură și echipamente de refrigerare, cu aproximativ 10.000 de angajați în întreaga Europă și 14 fabrici importante în Belgia, Republica Cehă, Germania, Italia, Turcia, Austria și Regatul Unit. La nivel global, Daikin este recunoscut pentru abordarea sa de pionier în dezvoltarea produselor, pentru calitatea și versatilitatea de neegalat a soluțiilor sale integrate. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea tehnologiilor de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de unități livrate până în prezent.