Promovarea formațiilor de muzică de cameră este unua dintre principalele sarcini asumate de Stagiunea de marți seara. De aceea, invităm consecvent și insistent formațiile câștigătoare ale unor concursuri naționale și internaționale. Ne bucurăm să salutăm, pentru prima oară la București, în Stagiunea de marți seara, membrii trio-ului clujean câștigător al Premiului I în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Festivalului “Mozart”, decembrie 2016. Sonia Vulturar- vioară, Daniel Demian – violoncelist și Bogdan Bohuș – pian au ales un program alcătuit din lucrări de Mendelssohn Bartholdy, Șostakovici și desigur, Mozart.

Marti, 12 noiembrie ora 19, Ateneul Roman, Sala mică
Recital cameral

Sonia Vulturar – vioară
Daniel Demian – violoncel
Bogdan Bohuș – pian

Program

  • Wolfgang Amadeus Mozart – Trio cu pian în do major, KV 548
  • Felix Mendelssohn Bartholdy – Trio cu pian în re minor, op. 49 nr. 1
  • Dmitri Şostakovici – Trio cu pian în do minor, op. 8 nr. 1

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Sonia Vulturar este șef partidă vioara a II-a în cadrul orchestrei Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Este absolventă cu dublă specializare a cursurilor Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca: interpretare, secțiunea vioară, la clasa lect. univ. dr. Dorina Mangra, şi compoziţie, la clasa lect. univ. dr. Peter Szeghö, iar mai apoi la clasa prof. univ. Adrian Pop. Cu o adevărată pasiunea pentru muzica de cameră, Sonia Vulturara susținut numeroase recitaluri camerale în orașe precum Oradea, Cluj-Napoca, Sighișoara, Baia-Mare, Satu Mare, Brașov, București, Balchik și Roma, promovând muzica clasică și contemporană. Muzician complex, violonista este și o compozitoare inspirată. Datorită dublei pregătiri a fost adesea pusă în ipostaza de compozitor – interpret.

Daniel Demian este violoncelist și pedagog. În 2018, termină cursurile de specialitate ale Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Vasile Jucan. Se perfecționează apoi în cursuri de măiestrie susținute de personalități de referință din lumea muzicală, dintre care îi amintim pe Marin Cazacu, Diana Ligeti, Octavian Lup, Simona Barbu. În contextul muzicii camerale, a avut oportunitatea de studia alături de profesori de renume ai Academiei clujene, Vera Negreanu și Nicușor Silaghi, sub îndrumarea cărora a susținut diverse recitaluri camerale.

Bogdan Bohuș este absolvent al Academiei Naționale de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Adriana Bera. În prezent este doctorand și asistent universitar al aceleiași instituții. Pianistul a câștigat numeroase premii la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, cele mai importante fiind premiul II la concursul internațional “Liszt 200” (2011) si premiul I și premiul special la concursul Duo pianistic (2011). Tot în ipostaza de solist se remarcă prin multiplele colaborări cu orchestrele Filarmonicii de Stat Transilvania, Filarmonicii de Stat Oradea și Agile Classical Orchestra, sub bagheta dirijorilor Gottfried Rabl, Tiberiu Soare, Emil Simon, Horvath Jozsef, Janko Zsolt, Cristian Sandu, Dorin Frandeș și Dalma Kovacs. Pianistul a fost bursier al celei de-a doua ediții Transylvanian Opera Academy în Cluj-Napoca, desfășurate în perioada 2018-2019, corepetitor al clasei de operă în cadrul cursurilor de vară ale Academiei Sighișoara în 2018 si a câștigat premiul pentru cel mai bun tânăr acompaniator la Concursul “Mozart” din Cluj-Napoca.