Zilele de pandemie au adus multe schimbări de planuri și modificări radicale ale obiectivelor pentru majoritatea dintre noi. În zilele de izolare provocate de noul coronavirus, unui tânăr din Zlatna i-a venit o idee inedită: traversarea epică a Apusenilor, într-o cursă multi-etapă de 320 de kilometri de alergare montană, în patru zile, de către doi alergători. “La început am primit cu debusolare vestea că majoritatea curselor de alergare s-au anulat. Veștile legate de concursuri care nu se mai țineau continuau să vină zilnic în perioada martie-aprilie. În final însă am realizat că de fapt aceasta este șansa mea de a-mi alerga propria cursă, creată după propriile dorințe și adaptată potențialului și aspirațiilor mele”.

Viorel Fleșer este alergător montan și va realiza traversarea Apusenilor alături de antrenorul său, Istvan Szokolszky, într-o cursă multi-etapă de 320 de kilometri, cu 9.500 m diferență pozitivă de nivel. Elevul caporal Viorel Fleşer face parte din echipa de atletism a Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” și a obținut până acum premii importante la diverse competiţii sportive. Antrenorul său, Istvan Szokolszky, este Campion Național la Duatlon în 2017 & 2018 (categorie de vârstă) și un pasionat activ al curselor de anduranță, anul acesta petrecându-și ziua de naștere pe bicicletă, pedalând 500 de kilometri. “Pentru un antrenor, șansa de a fi alături de elevul său pentru atât de mult timp, este oportunitatea de a-și verifica munca și de a observa exact ce funcționează și ce merită îmbunătățit. O să avem destul de mult timp petrecut pe munte, încât să văd exact nivelul actual și care sunt rezultatele antrenamentelor de până în prezent”, a spus Istvan Szokolszky.

Pentru cei doi atleți urmează o aventură plină de adrenalină, în care aleargă pentru a evolua ca sportivi, dar și pentru a face o faptă bună, susținând o cauză nobilă în domeniul sănătății, categoria către care și-au îndreptat atenția fiind copiii. Prin această cursă, cei doi vor contribui la achiziționarea de echipament performant pentru dotarea unei săli de terapie senzorială a Centrului ”Maria Beatrice” din Alba Iulia.

În acest centru, sute de copii din întreaga țară, cu paralizii cerebrale sau accidentați, beneficiază de terapie senzorială. În centru au loc 300 de ședințe de terapie zilnic, numărul anual de beneficiari fiind de peste 500 de copii.

DESPRE APUSENI4ULTRA

Traseul cursei:

Zlatna – Bucium – Vulcanul Buceș – Vârful Găina – Vârful Bihor – Vârtop –  Padiș –  Vârful Vlădeasa – Răchițele – Beliș – Vârful Muntele Mare – Sălciua de Jos – Lacul Iezer – Refugiul Săruni – Zlatna

Interval de desfășurare:

30 iulie – 2 august 2020

Cursa celor doi atleți este sprijinită și de autoritățile locale, Consiliul Județean Alba și Primăria Zlatna fiindu-le alături pentru suport logistic.

Chiar dacă sunt momente dificile pentru majoritatea companiilor, firme locale precum Alba Aluminiu și Cofetăria Mogut au ales să sprijine APUSENI4ULTRA.

Evenimentul având o componentă de anduranță extremă, a atras atenția și companiilor și brandurilor dedicate de echipament sportiv de profil, precum: High Energy, Alpin Expe, Infinity Run, Coros, On Romania.

O campanie derulată prin intermediul Asociației TOTUL ESTE POSIBIL

DESPRE TOTUL ESTE POSIBIL

Organizația a fost înființată cu scopul de a sprijini performeri în diferite domenii, printre persoanele susținute de asociație numărându-se elevi olimpici, sportivi campioni, artiști sau oameni de cultură. Campaniile vizează în special proiecte în domeniile educației, sportului, sănătății sau mediului.