În prima duminică din luna martie, trei muzicieni excepționali își unesc forțele într-un concert cameral cu totul special, pe care l-au intitulat De Mărțișor.

Duminică, 7 martie, ora 19:00 , Ateneul Român

MIHAELA MARTIN – vioară
RĂZVAN POPOVICI – violă
MARA DOBRESCU – pian

Program

Max Bruch – Patru piese pentru vioară, violă şi pian, op. 93 (I, II, VI, VII)
Franz Liszt – Die Zelle in Nonnenwerth pentru violă şi pian
Piotr Ilici Ceaikovski – Melodie pentru vioară şi pian
Lili Boulanger – Nocturnă pentru vioară şi pian
Josef Suk – Cântec de dragoste pentru violă şi pian
Robert Schumann – Intermezzo din Sonata F.A.E. pentru violă şi pian
Fritz Kreisler – La Gitana pentru violă şi pian
Robert Schumann – Trei romanțe, op. 94
Dmitri Şostakovici – Cinci piese pentru vioară, violă şi pian

Parteneri: SONORO FESTIVAL si UNICREDIT BANK

Mihaela Martin este un violonist de mare carieră și un pedagog recunoscut pe plan internațional. Școala muzicală la care s-a format coboară, prin maestrul Ștefan Gheorghiu, până la marele George Enescu. Este laureată a concursurilor Ceaikovski/Moscova, Montreal, Regina Elisabeta/Bruxelles şi la Competiţia Internaţională de Vioară din Indianapolis/SUA. Cariera de solist concertist se împlinește armonios cu aceea de interpret de muzică de cameră. În 2003, alături de rusul Daniel Austrich, japoneza Nobuko Imai şi suedezul Frans Helmerson, violonista a înființat cvartetul „Michelangelo”. Mihaela Martin cântă o vioară Giambattista Guadagnini construită în 1748. Din anul 1992 violonista ocupă și o catedră la Conservatorul din Köln, Germania.

Violistul Răzvan Popovici a studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. O carieră internațională l-a purtat pe scene de concert din întreaga lume. Muzicianul apare regulat și ca membru al Ansamblului Raro cu care a înregistrat până în prezent opt discuri. Ultimul CD, intitulat Rhapsodie Roumaine, a fost lansat in luna ianuarie, in renumita sala Musikverein din Viena. Răzvan Popovici este iniţiator şi director executiv al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră „SoNoRo” din București, pe care l-a transformat intr-o platforma culturala europeana de mare succes.

În anul 1996, Mara Dobrescu primește o Bursă a Guvernului Francez și este admisă la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris. Laureată a numeroase concursuri internaționale, pianista a fost aplaudată în concerte și recitaluri susținute în Europa, America de Sud, Asia, Australia si Statele Unite ale Americii, atât ca solistă cât si ca membră a Cvartetului „Face a Face”. Mara Dobrescu face parte și din Trioul „Brâncuși” cu care, în 2012, a înregistrat integrala triourilor de George Enescu pentru seria franceză Zigzag Territoire.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia cu COVID-19, pentru fiecare concert, vor fi puse în vânzare 210 de bilete, echivalentul a 30 la sută din capacitatea Sălii Mari a Ateneului Român.

Biletele se pot procura:
De la Casa de Bilete a Ateneului Român începând cu marți, 2 martie, ora 12
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Prețul unui bilet este de 105 lei/cat. I și 95 lei/cat. II
Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“. Vă rugăm să luați în considerare că, odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziționate într-o sesiune online este de șase bilete.

– Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.
Concertele programate în stagiunea 2020-2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18.50 și publicul este rugat să respecte cu strictețe regulile impuse de protecție și distanțare.