DHL Express România anunță semnarea unui parteneriat local cu SOS Satele Copiilor, ca parte din inițiativa globală DHL Go Teach, având ca obiectiv sprijinirea tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani , prin a-i forma și ajuta să se pregătească pentru angajare sau antreprenoriat.

Programul își propune să îmbunătățească capacitatea de angajare a tinerilor, în special a celor provenind din medii defavorizate, din cauze precum sărăcia, pierderea familiei ori refugiere.

În România acesta se va adresa unui grup de 20 de tineri, din toate locațiile SOS Satele Copiilor din țară (București, Bacău, Brașov și Sibiu). DHL Express România va oferi adolescenților și tinerilor adulți vulnerabili primele lor perspective într-un mediu profesional și îi va învață abilități de bază, cum ar fi redactarea unui CV, pregătirea pentru aplicarea la un job, dar și alte abilități de dezvoltare personală. Sunt planificate programe de mentorat, workshop-uri, precum și tururi ale locațiilor DHL din țară, inclusiv sediul central din București și cel operational de la Otopeni, unde angajații DHL vor contribui cu abilitățile, cunoștințele, timpul și experiența lor individuală.

“La nivel național, peste 30% dintre tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială sunt nepregătiți pentru viața pe cont propriu*. Pentru noi, integrarea tinerilor după ieșirea din îngrijre este esențială, iar procesul începe de timpuriu, încă din casele familiale SOS, cu dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, apoi cu proiecte dedicate adolescenților și tinerilor, în toate programele pe care le derulăm în țară. Programul “GoTeach” complează intervenția noastră și acoperă o nevoie importantă a tinerilor noștri, aceea de a fi pregătiți pentru un job, pentru stabilitate pe piața muncii. Ne onorează parteneriatul cu DHL România și ne bucură să fim împreună, umăr la umăr, în sprijinul acestor tineri extraordinari.”a spus Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor România.

„Acest parteneriat este  deosebit de important pentru noi. Educația reprezintă fundamentul pentru o mai mare stabilitate și prosperitate a societatății. Prin aceste eforturi comune, cred că vom avea mai multe oportunități de a ajuta la formarea tinerilor și pregătirea lor pentru angajare și independență financiară. Parteneriatul cu SOS Satele Copiilor România este parte din angajamentul DHL de a investi în generația următoare și de a-i asista în dezvoltarea abilităților și capacităților pentru un viitor mai bun,” a spus Bogdan Enache, Country Manager DHL Express România. “Suntem onorați să oferim mentorat și alte resurse tinerilor din program și să îi ajutăm să găsească succesul în carierele pe care le vor alege.”

Parteneriatul global DHL cu SOS Satele Copiilor a început încă din 2011, sub inițiativa „GoTeach” a Grupului DHL.  De atunci, acesta s-a extins continuu în tot mai multe țări din întreaga lume. În România acesta începe oficial astăzi, 10 iulie 2024, prin semnarea unui contract de parteneriat.  România devine astfel a 70-a țară  care se alătură familiei globale „Go Teach” și a 59-a țară în parteneriat cu SOS Satele Copiilor.

Obiectivul parteneriatului este de a-i încuraja pe tineri să devină independenți și să-și realizeze visele, iar astfel, împreună, să construim un viitor mai bun pentru ei.

*(Studiu privind situația tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială din România, SOS Satele Copiilor România, 2020) 

DHL – Compania de logistică a lumii

DHL este liderul global în industria logisticii. Diviziile noastre  oferă un portofoliu de servicii logistice de neegalat, de la livrarea de colete naționale și internaționale, soluții de expediere și execuție prin comerț electronic, transport rapid internațional, rutier, aerian și oceanic până la managementul lanțului de aprovizionare industrial. Cu aproximativ 395.000 de angajați în peste 220 de țări și teritorii din întreaga lume, DHL conectează oamenii și companiile în mod sigur și fiabil, permițând fluxuri comerciale sustenabile la nivel global. Cu soluții specializate pentru piețele și industriile în creștere, inclusiv tehnologie, științe ale vieții și asistență medicală, inginerie, producție și surse de energie, auto și retail, DHL este poziționată drept „Compania de logistică a lumii”.

DHL face parte din Grupul DHL. Grupul a generat venituri de peste 81,8 miliarde de euro în 2023. Cu practici de afaceri sustenabile și un angajament față de societate și mediu, Grupul aduce o contribuție pozitivă în lume. DHL Group își propune să atingă ținta de zero emisii până în 2050.

SOS Satele Copiilor

De peste 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă. Peste 500 de copii și tineri au avut parte de îngrijire în case de tip familial, peste 1.300 de familii vulnerabile au fost asistate, iar peste 4.500 de copii au fost sprijiniți să rămână alături de părinți. La nivel național, SOS Satele Copiilor România derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri, Asistență maternală), de întărire a familiei (Serviciile de Asistență Comunitară, Centrul de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale (SOS Planet Afterschool), precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc, atât din sistemul de protecție, cât și din medii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează și programe dedicate familiilor din Ucraina.

Mai multe detalii despre programele SOS Satele Copiilor România:

Website: sos-satelecopiilor.ro

Facebook: facebook.com/SOSSateleCopiilor

Instagram: instagram.com/sos_satelecopiilor/

Linkedin: linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/mycompany/