Doi atleți români amatori de sporturi extreme, au luat startul unei alergări de aproximativ 500 de kilometri, care îi va duce de la cel mai jos punct al României până pe Moldoveanu, acoperișul țării noastre.

Ștefan Tudor și Mihai Nenciu au plecat marți, 12 noiembrie, ora 8.00 dimineața de pe plaja din Năvodari, de la altitudine 0 și au alocat maxim 5 zile pentru a reuși să atingă punctul maxim de 2.544m (Vârful Moldoveanu) pe traseul Mamaia – Hârșova – Țăndărei – Slobozia – Ploiești – Târgoviște – Câmpulung – Nucșoara – Vf. Moldoveanu.

Ștefan Tudor a avut încă din copilărie ideea parcurgerii acestui traseu, însă abia recent a împărtășit acest vis prietenului său Mihai Nenciu, care a găsit propunerea una inedită și a fost de acord să se alăture proiectului.

Aventura și neprevăzutul vor domina această tentativă a celor doi temerari, care și-au propus 16 ore de alegare și minim 80 de kilometri zilnic pe traseul care va cumula minim 6.000m diferență de nivel.

„Nu vrem să demonstram nimic, ci doar să fim o dovadă vie că oamenii obișnuiți care depun pasiune și efort în ceea ce fac, pot reuși lucruri excepționale”, au menționat cei doi sportivi despre obiectivul inițiativei lor.

Deși cei doi practică fiecare mai multe sporturi diferite, au în comun pasiunea pentru alergare, în special alergarea montană, un sport pe care fiecare îl practică de mai mulți ani, având la activ zeci de curse, atât interne, cât și internaționale.

Staff-ul tehnic de suport în traseul de la 0 la Moldoveanu este reprezentat doar prin persoana lui George Tudor, fratele lui Ștefan. El va fi responsabilul de detalii logistice, oferind asistență pe întregul parcurs. La rândul său un sportiv pasionat, George are cunoștințele necesare pentru a înțelege nevoile într-o astfel de tentativă, fiind și persoana responsabilă de comunicarea în social media a noutăților legate de evoluția celor doi sportivi.

Proiectul „De la 0 la Moldoveanu” este o inițiativă susținută din resursele celor doi sportivi protagoniști, Ștefan și Mihai, singurul suport extern primit fiind în privința monitorizării traseului cu ajutorul unor ceasuri speciale (Coros Vertix), dotate cu oximetru (măsurarea nivelului de oxigen din sânge) și altimetru. De asemenea, într-o tentativă de anduranță, foarte importante sunt susținătoarele de efort, produsele Spring Energy (batoane și geluri) având rolul de a aduce un surplus de energie. Ambele resurse le-au fost asigurate celor doi atleți de către magazinul de echipament sportiv InfinityRun.

În privința gestionării perioadelor de odihnă, planul celor doi este ca pe timpul nopții să se odihnească preț de câteva ore, fie la diferite pensiuni de pe traseu, fie în cort sau condiții de bivuac.

„Se spune că suntem ceea ce mâncăm sau ceea ce iubim. Noi credem că suntem și ceea ce visăm. Iar acesta este visul nostru”, au declarat cei doi atleți care sunt nerăbdători ca pe 12 noiembrie să ia startul în ceea ce se configurează a fi încercarea vieții lor de sportivi.

DESPRE SPORTIVII PROIECTULUI „DE LA ZERO LA MOLDOVEANU”

ȘTEFAN TUDOR

Sporturi practicate: alergare (ultramaraton), ciclism

Palmares competițional (intern): Marathon 3200 și 7500, Transylvania 100k, Maraton DHL, Ciucaș Ultra

Palmares competițional (extern): Cappadocia Ultra Trail 120k

MIHAI NENCIU

Sporturi practicate: alergare, alpinism, scufundări, parașutism

Palmares competițional (intern): Marathon 7500, Ciucaș Ultra, Transylvania 80k

Palmares competițional (extern): Lavaredo Ultra Trail, Istria 100 Miles, Cappadocia Ultra Trail 120k

PARTENERI MEDIA

Radio Sky, Constanța TV, Radio Constanța, Gazeta Sporturilor, Antena 1, Kanal D