Dupa un an de colaborare cu Zitec, iELM inregistreaza vanzari de peste 1 milion de euro lunar

La un an de la preluarea activităților de digital marketing de către Zitec, iELM.ro, magazin online de haine pentru copii, înregistrează o creștere cu 500% a vânzărilor, de peste 1 milion de euro lunar, în timp ce investiția în promovare a crescut cu mai puțin de 20%.

 iELM este un retailer românesc lansat pe piață în Suedia ca o mică afacere de familie, din dorința părinților de a le oferi celor mici haine de calitate la un preț corect. Dorul de casă dar și dorința de a ajuta oamenii din comunitatea în care a copilărit, l-au determinat pe Marius Drăgan, unul dintre fondatori, să se mute în România împreună cu familia, punând bazele unei mici fabrici în Găești. În prezent, fabrica numără peste 150 de angajați din comună și zonele limitrofe.

Deși inițial hainele pentru copii erau vândute doar în Suedia și România, în ultimii 2 ani brandul s-a extins în Europa, în țări precum Germania, Franța, Regatul Unit, Olanda, Danemarca, Austria, Spania, Finlanda, dar și Canada, Statele Unite ale Americii, ultimele magazine lansate fiind în Estonia, Cehia și Polonia. Datele companiei relevă faptul că iELM este într-o continuă ascensiune, iar piețele din Europa au un potențial uriaș.

Potrivit reprezentanților iELM, fiecare lansare e-commerce într-o altă țară a venit cu un set nou de provocări: înțelegerea tipurilor de utilizatori și a nevoilor acestora, a particularităților locale și a comportamentului de cumpărare în online.

Pot spune din inimă că succesul nostru se datorează în foarte mare măsură companiei Zitec. Ei s-au ocupat și se ocupă în continuare de site-ul nostru cu cel mai înalt profesionalism, atât pentru partea de digital marketing, cât și dezvoltare software”, a declarat Marius Drăgan, fondator iELM.

 Echipa de experți în digital marketing Zitec s-a concentrat înainte de toate pe analiza comportamentului consumatorilor în diferite țări. Testarea mai multor scenarii, analiza potențialului pieței și identificarea canalelor care aduc cele mai bune rezultate au fost primii pași pe care echipa de digital marketing i-a făcut încă de la începutul colaborării cu iELM. Pe baza acestor informații, monitorizează și optimizează permanent campaniile și elementele vizuale, identificând cu precizie factorii care influențează decizia de cumpărare.

Pentru a înțelege cum funcționează businessul în mediul online trebuie să testezi constant, să analizezi tot ce se întâmplă, felul în care percep oamenii brand-ul și comunicarea acestuia. Fiecare afacere din e-commerce este diferită și fiecare țară are particularități culturale și sociale. În cazul iELM, cu ajutorul unei strategii bine definite și optimizare constantă, după un an de activitate am reușit să generăm vânzări de peste 1 milion de euro lunar, cu o eficientizare maximă a costurilor”, declară Dan Toma, Digital Marketing Director Zitec.

 Despre iELM

 iELM este un retailer românesc cu rădăcini suedeze, înființat în 2013, în Suedia. Businessul a început ca o mică afacere de familie care creează și produce articole vestimentare în ediție limitată și al cărei scop este să îmbrace copiii în haine unice la prețul potrivit. În prezent, iELM are peste 80.000 de clienți și peste 100.000 de urmăritori pe Facebook, cu intenția de a se extinde în întreaga Europă. Hainele iELM pentru copii se pot comanda doar online și se evidențiază față de alte articole vestimentare prin materialele colorate și contrastele puternice.

Despre Zitec

 Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puţinele companii româneşti certificată Microsoft ISV Gold, Microsoft Cloud Gold, Amazon AWS Technology Partner și Google Cloud, precum și singura companie românească Partener Magento Business și unic furnizor în România al platformei de soluții e-commerce în cloud VTEX.

În ultimul an, Zitec s-a clasat în Top 3 al celor mai apreciați angajatori din România, conform site-ului undelucram.ro și în “Topul companiilor din IT pentru care să lucrezi” realizat de Revista BIZ. În 2018, serviciile livrate de Zitec clientului „PPT Prețuri Pentru Tine” i-au adus acestuia premiul ”Client of the Year”, iar pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes, în timp ce campania de donare de sânge la birou lansată de Zitec la nivel național – #cei1024 – a fost premiată cu “Cel mai bun proiect intern de CSR” la Gala Oameni pentru Oameni 2017, “CSR Initiative of the Year” la Romanian Outsourcing & Shared Services Awards și “CSR Program of the Year” la Galele ANIS din 2018 și 2019.