Electronic Arts a anunțat astăzi introducerea celei mai mari competiții la nivelul echipelor de club din America de Sud, CONMEBOL Libertadores, exclusiv în EA SPORTS™ FIFA 20. Noul conținut va fi disponibil gratuit*, începând cu luna martie 2020, pentru PlayStation®4, XBOX One și PC.

Jucătorii vor putea concura cu numeroase cluburi de fotbal cu istorie din Uruguay, Peru, Paraguay, Ecuador și nu numai, în modurile de joc FIFA Ultimate Team™, Career Mode, Kick-Off, cât și în noul CONMEBOL Libertadores Tournament Mode. În plus, utilizatorii vor putea merge pe urmele unora dintre cei mai buni jucători, conducând echipe ca River Plate, Boca Juniors, Flamengo, Corinthians sau Colo-Colo în cea mai aprigă competiție inter-cluburi din America de Sud, în cupele CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana și CONMEBOL Recopa.

„Colaborarea cu EA, una dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri video, este un pas important pentru imaginea mondială a fotbalului din America de Sud. Mulțumită acestui parteneriat, turneele, cluburile și jucătorii noștri vor avea o mai mare recunoaștere și accesibilitate în rândul fanilor fotbalului care vor avea un nou mod de a-și urma eroii”, a declarat Juan Emilio Roa, Director Comercial, CONMEBOL.

Introducerea competiției CONMEBOL Libertadores reconfirmă faptul că FIFA 20 este cel mai autentic joc video sportiv, cu peste 30 de ligi oficiale, 700 echipe, 17.000 jucători autentici și 90 de stadioane licențiate din întreaga lume deja incluse în joc.

„Introducerea în FIFA 20 a două dintre cele mai prestigioase competiții de fotbal de pe continent, CONMEBOL Libertadores și CONMEBOL Sudamericana, reprezintă un pas înainte important. Acest parteneriat nou cu CONMEBOL consolidează poziția FIFA ca fiind cea mai profundă și autentică experiență fotbalistică disponibilă, în timp ce continuăm să construim cel mai autentic joc video sportiv pentru fanii noștri,” spune Nick Wlodyka, Manager General, EA SPORTS FIFA.

În plus, eLibertadores, un nou turneu care va continua să extindă seria globală EA SPORTS FIFA 20, oferă jucătorilor din America de Sud o modalitate cu totul nouă de a se lega de CONMEBOL Libertadores prin această competiție.

„Adăugarea prestigioasei competiții CONMEBOL Libertadores în FIFA 20 Global Series întărește conexiunea noastră cu fanii fotbalului din întreaga lume și va accelera dezvoltarea competițiilor de esports în noi locații din lume”, a declarat Brent Koning, FIFA Competitive Gaming Commissioner. „Scopul nostru este să oferim cea mai complexă competiție de esports din lume și ne dorim să încurajăm jucători din America de Sud și amatori să se alăture zecilor de milioane de jucători care concurează deja în FIFA.”

Marea finală a turneului eLibertadores va avea opt concurenți din platformele PlayStation®4 și XBOX One în competiție în perioada 7 – 8 martie 2020 pentru șansa de a câștiga puncte FIFA Global Series alături de premii în valoare de 100.000 dolari. Mai multe detalii despre turneu și modul de înregistrare vor fi disponibile în luna decembrie.

Mai multe informații despre competiția CONMEBOL Libertadores în FIFA 20 puteți găsi pe www.ea.com/games/fifa/fifa-20/conmebol-libertadores și pe rețelele sociale EA SPORTS FIFA: Instagram, Twitter și Facebook.

Disponibil în magazine, EA SPORTS FIFA 20 permite jucătorilor să experimenteze fotbalul profesionist la nivel înalt, cât și să se bucure de arene inedite din întreaga lume în noul mod de joc VOLTA FOOTBALL. Utilizatorii PlayStation 4 și XBOX One se pot înregistra pe platforma EA Access**, iar cei de PC pe Origin™ Access**, pentru a beneficia de 10% reducere pentru achizițiile online.

*Competiția CONMEBOL Libertadores va fi disponibilă pentru descărcare din luna martie 2020. Sunt necesare: FIFA 20 pentru PS4, XBOX One sau PC (achiziționate separat), actualizările de joc la zi și conexiune la internet.

** Pot fi aplicate anumite condiții și limitări. Pentru mai multe detalii, consultați ea.com/ea-access/terms și  origin.com/store/origin-access/terms.

Despre CONMEBOL

Fondată în 1916, Confederația de Fotbal din America de Sud – CONMEBOL este instituția care reprezintă fotbalul sud-american și cea mai veche confederație continentală de fotbal din lume. CONMEBOL, alcătuită din zece asociații membre, inclusiv Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay și Venezuela, este responsabilă pentru organizarea și conducerea principalelor turnee internaționale de fotbal din America de Sud, inclusiv CONMEBOL Copa America, CONMEBOL Libertadores, CONMEBOL Sudamericana și CONMEBOL Recopa, printre altele.

Din 2016, CONMEBOL a trecut printr-o serie de reforme structurale pentru a-și moderniza conducerea și operațiunile, pentru a crește competitivitatea globală a turneelor ​​sale exclusive și pentru a consolida promovarea dezvoltării fotbalului prin creșterea veniturilor și investițiilor.

Ca parte a acestei strategii, în ultimii doi ani, competițiile de club CONMEBOL s-au îmbunătățit mult printr-un nou format și prin adoptarea de standarde, menite să crească calitatea turneelor ​​din punct de vedere competitiv, sportiv și comercial. Datorită îmbunătățirilor recente, turneele CONMEBOL au obținut anul trecut un număr record în ceea ce privește participarea digitală, prezența la stadion și vânzările.

Despre Electronic Arts

Electronic Arts (EA) este lider global în materie de divertisment digital interactiv. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru toate tipurile de platforme conectate la internet, de la console, la dispozitive mobile și computere personale. EA are peste 300 milioane de jucători înregistrați în întreaga lume. EA are sediul în Redwood City, California, iar compania este recunoscută la nivel global pentru un portofoliu de mărci apreciate de critici, ca The Sims™, Madden NFL, EA SPORTS™ FIFA, Battlefield™, Need for Speed™, Dragon Age™ și Plants vs. Zombies™.

Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news.

EA SPORTS, Ultimate Team, Origin, Battlefield, Apex Legends, The Sims, Need for Speed, Titanfall, Plants vs. Zombies sunt mărci Electronic Arts Inc. ©FIFA și logoul oficial FIFA sunt deținute sub formă de drepturi de autor și/sau mărci ale FIFA. Toate drepturile sunt rezervate. Dezvoltate sub licență de Electronic Arts Inc., John Madden și NFL sunt proprietatea deținătorilor acestora și utilizate cu permisiunea lor. PlayStation este o marcă înregistrată a Sony Computer Entertainment Inc.