Din 2017, de la repoziționarea Editurii NICULESCU pe piața de carte din România, editura și-a extins constant portofoliul de titluri destinate educării informale a copiilor. Conștientă de importanța educației copilului în cadrul familiei, Editura NICULESCU a creat colecția KIDS care reprezintă un excelent suport informativ pentru părinți și copii.

„În această eră a digitalizării, cartea rămâne o piatră de temelie în educarea tinerei generații, iar filtrul editorial prin care trece fiecare text ce vede lumina tiparului reprezintă o garanție a acurateții informației, lucru pe care cu greu îl poate oferi informația digitalizată, ale cărei surse generatoare nu sunt cunoscute. Noi suntem mereu preocupați să venim în întâmpinarea nevoii de informare a cititorilor, cu cărți de cea mai bună calitate, atent analizate din punct de vedere al conținutului și care să poarte semnătura unei autorități în domeniul abordat.” – susține Andrei Niculescu, Director General al Editurii NICULESCU.

Urmând trendul actual de abordare a educației STEM (Science, Technology, Engineering, Maths) cărțile pentru copii sunt scrise în așa fel încât aceștia să poată descoperi știința din viața de zi cu zi, să învățe să joace Șah sau să dezlege mistere neelucidate încă. Limbajul în care sunt redactate poveștile clasice sau avangardiste, din domeniul științelor umaniste sau exacte, este optim adaptat nivelului de înțelegere al copilului aflat în diferite etape ale dezvoltării. Cărțile sunt concepute pe categorii de vârstă, marcate în acest sens pe copertă.

  „M-am alăturat de curând editurii NICULESCU și am descoperit lumea magică a cărților dintr-o nouă perspectivă. Până să ajungă în mâinile cititorului, o carte se șlefuiește strat cu strat, autorul propune textul, redactorul îi dă o formă coerentă și verifică autenticitatea informațiilor, tehnoredactorul propune conținutul vizual. Alături de ei se află o întreagă echipă de profesioniști pentru a se asigura de cea mai bună prezentare a cărții din punct de vedere al conținutului și al imaginii. Oferta noastră cuprinde cărți de povești, experimente sau jocuri și activități, menite să încurajeze copiii să cerceteze, să descopere lumea, mânați de propria curiozitate. În acelaşi timp, informaţia este un suport adecvat pentru părinți, care îi pot astfel sprijini pe copii în această incursiune. Să nu uităm că educația se face prin modelare, exemplu personal și prin joc.” –  a declarat Alina Costache, PR Editura NICULESCU

Brandul NICULESCU KIDS s-a născut din pasiunea pentru educație a fondatorilor editurii, dl prof. univ. dr. Cristian Niculescu și ulterior, odată cu preluarea companiei în 2016, ca Director General, conf. univ. dr. Andrei Niculescu.

Editura NICULESCU, înfiinţată în anul 1993, are o ofertă extrem de variată de titluri din domenii editoriale precum: limbi străine (cursuri pentru începători şi avansaţi, ghiduri de conversaţie, gramatici, cursuri intensive, cursuri pentru copii şi adulţi), dicţionare monolingve şi bilingve (generale, uzuale, şcolare, de buzunar, tehnice, economice, de afaceri), auxiliare şcolare (culegeri de probleme, teste, breviare, memoratoare etc. pentru limba şi literatura română, matematică, informatică), manuale școlare, hărţi turistice şi rutiere, atlase, ghiduri de călătorie, cărţi de informare (actualitate, cultură generală, autocunoaştere), utilitare (dezvoltare personală, sănătate, profesie), beletristică, enciclopedii, cărţi pentru copii şi lucrări de specialitate.

Din luna iunie 2009, Editura NICULESCU este partener şi distribuitor OXFORD UNIVERSITY PRESS (ENGLISH LANGUAGE TEACHING) în România, ceea ce face ca o ofertă completă de titluri pentru învăţarea şi predarea limbii engleze (manuale, dicţionare, gramatici etc.) să fie accesibilă publicului larg, manuale pentru toate nivelurile de studiu, de la nivel preşcolar şi până la nivel academic, pentru cadre didactice sau specialişti, în vederea susţinerii examenelor Cambridge sau de interes general.