Scăderea euro duce moneda la noi minime în cazul câtorva cross-uri, inclusiv în EURUSD și EURJPY, chiar dacă volatilitatea este puțin lentă, ca să nu spunem mai mult. În alte știri, dolarul SUA se apropie sau chiar trece de nivelurile de străpungere deoarece a evitat recent o scădere la scară mare ce părea că e iminentă, punându-i pe gânduri pe traderii care se bazează pe impuls.

Prin link-ul de mai jos puteți accesa cel mai recent FX Breakout Monitor, un rezumat concis în PDF al tuturor depășirilor actuale și recente ale prețurilor pe termen scurt și mediu pentru principalele perechi FX și pentru spot argint și aur.

Monitorul de depășiri

Scăderea recentă a euro se remarcă ca fiind un eveniment important, deși a fost o chestiune destul de lentă și care a implicat faptul că volatilitatea în opțiunile pentru EURUSD se apropie de niveluri scăzute record din toate timpurile pentru toate scadențele. Euro este, de asemenea, pe punctul unor noi depășiri locale înspre scădere față de JPY și CHF, prima valută fiind puțin mai interesantă datorită volatilității recente surprinzătoare de pe piața de obligațiuni guvernamentale japoneze, unde randamentele au crescut recent. EURGBP a avut, și ea, o tentativă către noi minime locale pe măsură ce Brexit-ul lui Nigel Farage s-a distanțat de provocarea directă a conservatorilor în alegerile din decembrie prin anunțarea faptului că unii candidați susținători ai Brexit-ului nu vor candida în regiunile clar conservatoare.

Președintele american Trump va ieși cu declarații curând după publicarea acestui articol și va agita piața cu comentarii, de bine sau de rău, despre negocierile pentru acordul comercial SUA-China. Președintele Powell al Rezervei Federale este programat să țină o conferință de presă mâine, deci am putea avea toate condițiile pentru o mică intensificare a volatilității, mai ales pe măsură ce redresarea dolarului SUA după lichidarea recentă se apropie de un punct de înclinație către o mișcare mai amplă, dacă situația continuă.

Lichidarea globală a obligațiunilor a pus în umbră metalele prețioase, unde au avut loc depășiri ale nivelului inferior către finalul săptămânii trecute și unde două dintre puținele străpungeri se pot extinde către un teritoriu profitabil pentru o vreme în această piață în general schimbătoare pentru traderii care se bazează pe impuls.

 Punctul culminant: EURUSD

EURUSD tinde către noi minime începând cu apropierea de noul minim pe 19 zile de vineri, prima depășire a pragului inferior către scădere pe termen scurt de atunci. Fără îndoială, pe măsură ce mișcarea se confruntă cu valul mare anterior al redresării, pesimiștii au mai multe de dovedit, dar un eșec al nivelului 1.1000 și, cu acesta, un număr rotund, și zona Fibo de 61,8% ar putea pune perechea pe calea testării depline a minimelor sub-1.0900 – mai surprinzător decât la o distanță de 2ATR față de nivelurile actuale datorită intervalelor de tranzacționare foarte comprimate din ultima vreme.

Analiza de John Hardy, Director Strategie FX

Despre Saxo Bank

Saxo Bank Group (Saxo)  este un specialist fintech de top, axat pe tranzacționarea multi-asset și investiții, livrând serviciul ‘Banking-as-a-Service’ clienților instituționali.

Timp de peste 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investițiile și tranzacționarea, ajutând clienții prin facilitarea accesului neîntrerupt la piețele globale de capital prin tehnologie și expertiză.

 În calitate de bancă complet licențiată și reglementată, Saxo permite clienților săi direcți să tranzacționeze clase multiple de active în piețele financiare globale cu ajutorul unui cont unic și de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienților instituționali cum sunt băncile sau brokerii execuție multi-active, servicii de brokeraj de prima mână și tehnologie de tranzacționare, susținând întregul lanț valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).
Platformele de tranzacționare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi și constituie baza tehnologică a peste 100 de instituții financiare din toată lumea.

Fondată în 1992, cu prima platformă de tranzacționare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajați în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Hong Kong, Londra, Paris, Zurich și Dubai.