În 17 mai 2022, la ora 19.00, Stagiunea de marți seara prezintă în Sala mică a Ateneul Român recitalul Evelinei-Daiana Andrieș, harpista ce-i va avea ca invitați pe violoncelistul Mihail Grigore și cvartetul din care fac parte instrumentistele Elena Albu, Anamaria Anca, Irina Răducanu și Camelia Iancu.

47 de coarde întinse pe un cadru (o cutie de rezonanță și o consolă) și un sistem de șapte pedale pentru diferite acordaje! Harpa este un instrument complicat ce nu se lasă ușor îmblânzit. Școala românească se poate mândri cu harpiști de mare reputație internațională, printre ei numărându-se și Ion Ivan Roncea și Maria Bîldea.

Evelina-Daiana Andrieș, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București, a avut șansa să îi aibă profesori pe amândoi. În 2018, ca beneficiară a unei burse Erasmus, harpista din România a ajuns și la Royal Irish Academy of Music din Dublin, la clasa profesoarei Geraldine O’Doherty, iar în 2020, tot ca bursier, a studiat la Paris cu Catherine Michel. Evelina-Daiana Andrieș este câștigătoarea mai multor concursuri naționale de interpretare, este membră a Orchestrei Române de Tineret, iar activitatea solistică cuprinde recitaluri în România, Moldova și Israel, precum și colaborarea cu Filarmonica din Sibiu.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marți, 17 mai  2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică

Recital de harpă Nestemate muzicale

EVELINA-DAIANA ANDRIEȘ

Își dau concursul: Mihail Grigore (violoncel)
Elena Albu (vioară I)
Anamaria Anca (vioara II)
Irina Răducanu (violă)
Camelia Iancu (violoncel)

Program

Franz PoenitzNordische Ballade

Nicolas Charles Bochsa – Concertul nr. 1 (Reducție și aranjament de Victor Stoica)

Mario Castelnuovo- TedescoSonata pentru violoncel și harpă op. 208

Uno Alexander VesjeBlackbird

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu  Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.