Un eveniment prezentat de Asociația Dynamic Art în parteneriat cu Institutul Cultural Român la București în 5 iulie 2019, ora 19.30, în Grădina Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38.

Intrarea este liberă. După concert, publicul este invitat la un pahar de vin oferit de Domeniul Bogdan.

Cu ocazia acestui concert se va lansa cea de a doua ediție a albumul digital de fotografii și clipuri video LISTENING THROUGH LENSES (http://www.anotherface.ro/wp-content/uploads/2017/10/Listening-Through-Lenses.pdf), ce va fi distribuit gratuit.

Formația RoManouche are în repertoriu piese ce aparțin unui stil de jazz practicat în Europa anilor 1930-1950 și cunoscut sub denumirea de manouche, stil care se bucură și astăzi de o popularitate foarte mare. Pe lângă piesele în stilul manouche, muzicienii formației vor include în program și piese de etno-jazz și compoziții din jazz-ul standard.

Trei dintre muzicienii trupei, români de origine, se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat. Saxofonistul de renume Nicolas Simion, stabilit în Germania, este liderul mai multor formații internaționale de jazz și, totodată, compozitor. Lui i se alătură excelentul țambalist Giani Lincan, stabilit de aproape trei decenii în Olanda și Costel Nițescu, un adevărat virtuoz al viorii, binecunoscut în Franța jazzului manouche prin aparițiile cu formația sa Costel Nițescu Quartet. Celor trei soliști li se alătură surprinzătorul acordeonist Martin Lubenov, bulgar de origine, stabilit în Austria. Cu toții vor fi acompaniați de talentatul contrabasist Răzvan Cojanu.

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture (susținut de un Grant oferit de Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Guvernul României), RoManouche Band a luat naștere în Norvegia în 2015. La 300 km deasupra cercului polar, în orașul multicultural Tromsø, Festivalul Barentsjazz, în parteneriat cu Asociația Dynamic Art din România, a găzduit la cea de a zecea sa ediție o secțiune românească, purtând titlul proiectului Another Face of the Roma Culture.

Institutul Cultural Român s-a alăturat acestui proiect și a susținut cele 7 formații românești și mixte, care au cântat în festivalul norvegian. Au urmat două turnee de mare succes pentru RoManouche în Norvegia și în România.

În 5 iulie 2019 Asociația Dynamic Art organizează un nou concert cu RoManouche Band, sub patronajul Institutului Cultural Român și găzduit chiar de acesta, în grădina din Aleea Alexandru 38. În caz de vreme ploioasă, concertul se va muta în sala festivă a Institutului.

Organizator: Asociația Dynamic Art

Partener: Institutul Cultural Român

Partener media principal: România Liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Deutsche Allgemeine Zeitung für Rumänien, Radio România Cultural, Radio România Muzical.

Sponsor: Domeniul Bogdan