Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită luni, 19 februarie 2024, ora 17:00, la vernisajul expoziției  ce reunește lucrările a două artiste semnificative, Șerbana Drăgoescu și Dany Madlen Zărnescu,  care ne-au părăsit în urmă cu câțiva ani. Curatorii expoziției sunt Liviu Nedelcu și Gheorghe Dican.

Evenimentul se va desfășura la Artoteca Bibliotecii Metropolitane București, șos. Mihai Bravu, nr. 4.

„Serbana Drăgoescu este una dintre acele personalități complexe pentru care creația artistică este, în aceeași măsură, un angajament grav (definitiv) si o formă de desăvîrșită libertate care au dominat arta românească de la sfârșitul deceniului șapte. Complexitatea creației sale este consecința unei preocupări constante pentru dimensiunea culturală (motivatia, semnificatia, arealele referintei), obiectul de artă și, in aceeași măsură, pentru limbajul adecvat fiecărui conținut și pentru tehnicile artistice ca suporturi ale limbajului, ca generatoare de limbaje specifice, ca moduri de a implica materialitatea in circuitul semnificării.” – Alexandra Titu, critic de artă

Dany Madlen Zărnescu este una dintre artistele reprezentative ale picturii românești, ale cărei lucrări explorau calitățile picturale ale negrurilor pline de culoare, de o materialitate densă, conținând în substanțialitatea lor discrete sugestii formale, referința la peisajul – grădină, la repertoriile morfologice ale sacrului, la textilele țărănești. Lucrările artistei negociază raportul de valoare printr-o soluție pur cromatică, compunând benzi de nuanțe de griuri reci și albastruri pe o suprafață de gri luminos.” – Alexandra Titu, critic de artă

Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 februarie – 15 martie 2024, de luni până vineri, conform programului Artotecii BMB.

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.