În luna februarie, la HISTORY Channel, aflăm cum trăiesc oamenii în condiții extreme la frontiera Americii, în „Muntenii: Alaska”, explorăm noi mistere în sezonul al doilea din „Triunghiul Bermudelor: În Ape Blestemate”, călătorim prin SUA în căutarea unor obiecte de colecție impresionante alături de Rick Harrison, Corey Harrison și Austin „Chumlee” Russell, într-un nou sezon „Așii Amanetului cutreieră America” și explorăm cele mai fascinante mistere ale lumii alături de actorul William Shatner în „Inexplicabil”.

Muntenii: Alaska (7×60’)

Titlul original: Mountain Men: Alaska

Premiera joi, 1 februarie, de la ora 22:00

„Muntenii: Alaska” este un spinoff al serialului „Muntenii”, care se concentrează pe cei suficient de curajoși pentru a trăi în condiții extreme de la ultima frontieră a Americii. Alaska evocă un sentiment de admirație în noi toți: mai mare decât Texas, California și Montana la un loc, aici totul este și mai periculos și mai extrem. În ciuda riscurilor, o categorie rar întâlnită de bărbați și femei încă ascultă chemarea acestui ținut îndepărtat și ne lasă pe noi, restul lumii moderne, uimiți de curajul, abilitățile și rezistența de care este nevoie pentru a supraviețui în marele nord îndepărtat al Alaskăi.

Triunghiul Bermudelor: În Ape Blestemate | Sezonul 2 (12×60’)

Titlul original: The Bermuda Triangle: Into Cursed Waters

Premiera luni, 5 februarie, de la ora 21:00

Triunghiul Bermudelor: În Ape Blestemate” urmărește o echipă de istorici și scafandri pasionați de epave de mare adâncime care investighează misterele Triunghiului Bermudelor și explică de ce sute de nave și avioane au dispărut fără urmă. În fiecare episod echipa urmărește indiciile și investighează epave misterioase în speranța de a le identifica și de a închide cazul privind motivul dispariției lor.

În 2022, echipa serialului a ajuns pe prima pagină a presei internaționale când a găsit un fragment din naveta spațială Challenger, care a explodat la scurt timp după lansare, în 1986, un dezastru care a avut loc în afara Triunghiului Bermudelor. Acum, ei au pus ochii pe noi epave, sperând să rezolve unele dintre cele mai misterioase dispariții din aceste ape.

 Așii Amanetului cutreieră America | Sezonul 2

Pawn Stars Do America (16×60’)

Premiera duminică, 18 februarie, de la ora 12:00

Așii Amanetului” pornesc din nou la drum pentru a vizita unele dintre cele mai interesante locuri din S.U.A., în căutarea unor descoperiri istorice și a unor obiecte de colecție impresionante.

Fiecare episod îi urmărește pe Rick Harrison, Corey Harrison și Austin „Chumlee” Russell de la faimoasa casă de amanet „Gold & Silver” din Las Vegas intrând în contact cu fanii din întreaga țară și achiziționând obiecte de colecție inedite.

De la premiera emisiunii din 2009, seria „Așii Amanetului” i-a urmărit pe membrii familiei Harrison și lumea plină de culoare a afacerilor de amanet din magazinul lor din Las Vegas. Cu peste 600 de episoade și fani în întreaga lume, seria continuă să atragă obiecte cu totul unice în care „Așii Amanetului”, împreună cu o echipă de evaluatori și experți experimentați, își folosesc ochii ageri și abilitățile pentru a evalua obiectele, de la cele mai banale la cele cu adevărat istorice.

Fanii locali își vor prezenta obiectele prețioase pentru a avea șansa unei evaluări personale și pentru a câștiga niște bani dacă fac afacerea potrivită cu Așii.

Experți de încredere ai emisiunii se alătură evaluatorilor locali pentru a împărtăși opinii și analize istorice, precum și pentru a ajuta la testarea practică a unora dintre artefacte.

Inexplicabil | Sezonul 4
Titlul original: The UnXplained with William Shatner (10×60’) 
Premiera marți, 27 februarie, de la ora 21:00

De la producătorii emisiunilor-cult „Extratereștri Antici” și „Blestemul Insulei Oak”, Inexplicabil” prezentat de legendarul actor William Shatner – explorează cele mai fascinante, ciudate și inexplicabile mistere ale lumii. Cu participarea impresionantă a oamenilor de știință, istoricilor și martorilor, se încearcă o clarificare a unor întâmplări aparent imposibile.

Mii de oameni susțin că au văzut OZN-uri. Majoritatea incidentelor de această natură au loc în aceleași zone. Oare este posibil ca navele extraterestre să viziteze în mod repetat Pământul în zonele supranumite „hub”-uri pentru OZN-uri?

Timp de secole la rând, arheologii și exploratorii au fost pasionați de orașe străvechi pierdute în negura timpului. Cum ajunge o comunitate prosperă să dispară? Iar dacă ruinele lor sunt descoperite, ce dezvăluie acestea despre istoria umanității?

De-a lungul istoriei, mulți au susținut că pot vedea în viitor. Acești mistici, profeți și clarvăzători au avut viziuni ale unor evenimente care au schimbat cursul istoriei. Dar ce au dezvăluit oare profețiile lor?

De la structuri misterioase și așa-numite locuri „malefice” până la creaturi ciudate și ritualuri bizare, „Inexplicabil” va explora subiecte care au mistificat omenirea timp de secole.

În noile episoade vom analiza mai îndeaproape călătoriile în timp. De mii de ani, omenirea a fost fascinată de ideea că omul va putea efectua călătorii în timp. Dar dacă astfel de călătoriile în timp au avut deja loc? Unii dintre cei mai mari oameni de știință din lume cred cu tărie că această performanță este teoretic posibilă.