Evenimentele.zilei.la.advertising4u.ro-Calendar.Evenimente

La doar două săptămâni de la deschiderea stagiunii 2019 – 2020, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează cea de-a treia ediție a Festivalului „Ion Dacian”, proiect gândit ca un omagiu adus renumitului tenor român,  prim-solist, regizor și director al Teatrului Național de Operetă din București.  Evenimentul va avea loc la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din bulevardul Octavian Goga nr. 1,  în perioada 7 – 10 noiembrie.  Festivalul va aduce pe scenă atât proiecte vechi și mult îndrăgite de public, cum ar fi “Cenușăreasa” și “Liliacul”, cât și proiecte noi,  ambițioase, jucate în premieră cu prilejul festivalului, precum spectacolul de dans “Vitraliul unei vieți”. De asemenea, în cadrul ceremoniei de deschidere “Opereta Fest – Gala Internaţională de Operetă şi Musical”, vor urca pe scenă pentru prima dată artiști de peste hotare.

Născut pe 11 octombrie 1911, Ion Dacian (pe numele real, Ion Pulca) își începe cariera muzicală în 1934, la Opera Română din Cluj, pe scena căreia interpretează 18 roluri. În 1939 este angajat la Teatrul de Operetă și Revistă „Alhambra” din București de către directorul acestuia, Nicolae Vlădoianu, care îi și schimbă numele din Pulca în Dacian. În perioada 1942 – 1947 este co-director al Teatrului “Alhambra”, interpretând roluri de june-prim în toate spectacolele. În cariera sa, Ion Dacian a interpretat 57 de roluri, jucând în peste 5000 de spectacole și luând parte la 120 de concerte cu diverse orchestre filarmonice și  a rămas în amintirea publicului drept un artist de mare popularitate și extrem de talentat.

Deschidem  porțile festivalului pe data de 7 noiembrie, începând cu ora 19:00,  cu evenimentul “Opereta Fest – Gala Internaţională de Operetă şi Musical”. În cadrul festivalului vor cânta sopranele Yasko Fujii  (Japonia), Yana Tatarova (Ucraina), Giorgia Giulio  și Marianna Giulio (Italia).

Data de 8 noiembrie, începând cu ora 19:00, este dedicată spectacolului de operă pop, “Cenușăreasa”.  Piesa spune celebra poveste a Cenușăresei într-un mod reinterpretat, adaptat timpurilor în care trăim.  Regia artistică a spectacolului este semnată de Cătălin Voineag, iar din distribuție fac parte actori precum: Daniela Bucsan, Arnold Mack, Florin Budnaru, Diana Vornicu sau Patricia Seymour. Conducerea muzicală este semnată de GianPaolo Mazzoli și Constantin Grigore.

Sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 18:00, avem plăcerea de a vă invita la spectacolul “Liliacul”, în regia artistică a lui Cătălin Voineag. Piesa spune povestea domnului Eisensein care este ținta unei farse din partea prietenului său, doctorul Falke. După un bal mascat, Eisenstein il lasă pe Falke beat într-o grădină publică, îmbrăcat în costum de liliac, spre batjocura mulțimii, motiv pentru care lui Falke i-a rămas porecla de ‘’Liliacul’’. Din distribuția acestui spectacol fac parte artiști precum Alfredo Pascu, Doina Scripcaru, Mediana Vlad sau Anton Zidaru.

Festivalul culminează duminică, 10 noiembrie, de la ora 19:00, cu premiera spectacolului de dans “Vitraliul unei vieți”, în coregrafia și conceptul regizoral al Andreei Toma. Piesa a plecat de la ideea că obiectele înconjurătoare pot deveni vehicule temporale ale propriei existențe, iar prin simpla lor prezență pot transcende timpul, ajungând să cuprindă toate cele trei axe temporale: trecut, prezent și viitor.

Așadar, vă așteptăm în perioada 7 – 10 noiembrie la Festivalul “Ion Dacian”, la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

Informații despre stagiunea 2019-2020, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la  Teatrul  Național  de Operetă și Musical „Ion Dacian”,  le puteti afla de pe  site-ul oficial: www.opereta.ro sau de pe pagina de facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian/.

Biletele au fost puse în vânzare atât on-line, direct de pe site-ul  www.opereta.ro. cât şi la casa de bilete a teatrului din Bulevardul Octavian Goga Nr.1 Sector 3.

Vă așteptăm, alături de noi, la cea de-a treia ediție a festivalului „Ion Dacian” la Teatrul  Național  de Operetă și Musical „ION DACIAN”!