Primăria Capitalei prin Biblioteca Metropolitană București (BMB) invită iubitorii de artă să viziteze, până la data de 19 februarie, expoziția „Jurnal de introspecţie V” a artistelor Mirela Trăistaru şi Dorothea Fleiss. Finisajul expoziţiei de artă va avea loc vineri, 12 februarie, de la ora 15:00, la Artoteca BMB, Șos. Mihai Bravu 4.
Mirela Trăistaru este pictor, designer vestimentar, grafician, scenograf, curator, specialist în body-painting şi lucrări monumentale. În prezent are peste 60 de expoziţii personale şi peste 130 de grup, 21 de piese de teatru la care a semnat costumele sau decorul. A participat la bienalele de artă din Lyon, Beijing şi Cairo. De asemenea, are o bogată activitate cinematografică, teatrală şi de televiziune.
Dorothea Fleiss este un artist vizual, cu o bogată experienţă. Lucrările sale au fost expuse în galeriile din întreaga lume, având peste 60 de expoziții personale și peste 200 de expoziții de grup în Europa, Australia, Asia, SUA, America de Sud, Canada și Africa. A obținut doctoratul la Universitatea Națională de Arte București.
Proiectul „Jurnal de introspecție V” este un demers artistic care cuprinde compoziții de pictură, performance și video. Seria „Jurnal de introspecție” a fost inițiată în anul 2014.
Expoziţia este curatoriată de reputatul critic de artă Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastic. Invitat special al evenimentului va fi Daniel Sur.
Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfășura în condiții de deplină siguranță atât pentru public, cât și pentru personal, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunități