FREE NOW, lider european de servicii multimodale de mobilitate, se implică în lupta împotriva Covid-19 printr-o inițiativă unică de susținere a infrastructurii de vaccinare din România și din alte 7 țări în care își desfășoară activitatea – Germania, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia și Polonia. Compania oferă curse gratuite în valoare totală de 1 milion de euro tuturor pasagerilor din aceste țări care călătoresc în următoarea lună prin aplicația de taxi și ridesharing FREE NOW pentru a se imuniza împotriva Covid-19.

Pentru FREE NOW, contextul actual reprezintă o nouă oportunitate de a se implica și a contribui activ la lupta împotriva Covid-19. Pasagerii care călătoresc în următoarea lună către sau dinspre un centru de vaccinare din orașele în care este disponibilă aplicația FREE NOW primesc contravaloarea curselor plătite cu cardul sau un voucher valoric pentru cursele achitate cu numerar, în limita a 18 lei per cursă. Fiecare pasager poate beneficia de 2 curse gratuite care au ca destinație sau punct de plecare un centru oficial de vaccinare din orașul lor. Pentru șoferi, cursele se desfășoară normal, valoarea lor fiind achitată integral.

„Ne dorim să sprijinim cât mai mulți pasageri să beneficieze de o opțiune confortabilă și eficientă de transport când merg să se imunizeze împotriva Covid-19 și, în același timp, să oferim șoferilor parteneri acces la mai multe curse în contextul unui an dificil. Inițiativa FREE NOW este o cale de a ne folosi forța colectivă pentru a mobiliza imunizarea la scară largă a populației, pornind de la valorile companiei și de la rolul asumat de FREE NOW de a contribui responsabil la binele comunității. Pentru că, mai mult ca oricând, sănătatea este primul pas către binele tuturor”, a declarat Anca Gherle, Public Affairs Manager FREE NOW România.

Ce trebuie să facă pasagerii pentru a beneficia de cursa gratuită

  1. Călătoresc cu FREE NOW către sau dinspre unul din centrele oficiale de vaccinare din orașul lor
  2. Transmit detaliile despre curse, împreună cu dovada vaccinării prin completarea formularului disponibil pe pagina https://support.free-now.com/hc/ro/requests/new, precizând că solicită rambursarea călătoriei pentru vaccinare
  3. FREE NOW returnează contravaloarea curselor plătite cu cardul sau oferă vouchere valorice dacă plata s-a făcut în  numerar.

„Există segmente importante ale populației pentru care transportul reprezintă o provocare, ba chiar o problemă uneori. Motivele sunt fie de ordin financiar, fie legate de lipsa unei infrastructuri de transport public corelate cu nevoile de deplasare în orașe. Segmentele cele afectate sunt persoanele în vârstă și cele cu venituri mici. Este datoria instituțiilor statului, dar și a companiilor private să se implice activ pentru accelerarea procesului de imunizare a românilor, așa încât să revenim la o viață economică și socială normală”, a mai spus Anca Gherle.

FREE NOW este singura platformă de mobilitate din Europa care desfășoară o astfel de inițiativă, continuând strategia companiei de a susține comunitățile din care face parte în contextul pandemiei de Covid-19, demarată încă din primăvara anului trecut. În perioada stării de urgență, FREE NOW a susținut personalul medical din România și personalul din instituțiile implicate în organizarea și gestionarea situației prin crearea unei secțiuni speciale în aplicație prin care au putut fi comandate curse gratuite. Totodată, pentru desfășurarea în siguranță a curselor, FREE NOW a echipat sute de mașini ale șoferilor voluntari cu panouri care despart scaunele din față și bancheta din spate.

Despre FREE NOW

Grupul FREE NOW este o platformă multiserviciu de mobilitate rezultată din joint venture-ul dintre BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing, FREE NOW oferă și servicii de micromobilitate precum e-scutere, e-biciclete, e-vespa, dar și car sharing. Grupul cuprinde serviciile FREE NOW (10 piețe europene) și Βeat (5 piețe latino-americane și 1 piață europeană). În total, aceste servicii au în prezent 50 de milioane de utilizatori din 16 țări și peste 150 de orașe. Astfel, FREE NOW este cel mai mare furnizor de servicii de mobilitate din Europa și compania de ride hailing cu cea mai rapidă creștere din America Latină. FREE NOW colaborează cu diferite companii pentru a oferi clienților și mai multe opțiuni de a ajunge din punctul A în punctul B. În total, peste 2.000 de angajați din aproximativ 35 de birouri fac parte din echipa grupului FREE NOW, care este condus de CEO-ul Marc Berg.