Frisbo, platforma de smart e-fulfillment cu cea mai mare prezență în Europa, care preia depozitarea, ambalarea și livrarea comenzilor online, și SmartBill, cel mai folosit software de facturare și gestiune din România, au demarat colaborarea pentru a simplifica modul în care magazinele online își extind vânzările în noi piețe din Europa și pentru a-și gestiona cu mai multă ușurință operațiunile.

Integrarea celor două platforme este o premieră pentru fiecare, deoarece SmartBill va fi  integrat pentru prima dată cu o soluție de efulfillment, iar Frisbo este la prima integrare cu un software financiar-contabil (ERP – Enterprise Resource Planning).

Reprezentantul oficial al companiei producătoare de electronice Xiaomi va fi primul beneficiar al acestei colaborări, cu magazinul lor www.mi-home.ro.

Prin cea mai răspândită rețea de fulfillment din Europa, Frisbo oferă magazinelor online potențial de extindere prin deschidere spre piețe noi, în prezent având active depozite în 6 țări, cu posibilitatea de a deservi 9 țări în regim de livrare a doua zi, prin partenerii săi de curierat. Până la sfârșitul anului 2021, Frisbo își propune să își extindă prezența în 12 piețe și să ofere next day delivery în 15 țări, acoperind astfel România, Ungaria, Polonia, Germania, Cehia, Austria, Slovacia, Belgia, Italia, Spania, Franța, Olanda, Portugalia, Moldova, Bulgaria.

“Fulfillment automatizat înseamnă că putem să oferim un serviciu plug and play care este ușor de integrat cu principalele platforme de ecommerce și serviciile conexe acestora și care face posibilă extinderea facilă a magazinelor online în piețe multiple și pe diverse canale de vânzare. Am început anul 2021 cu integrarea SmartBill deoarece serviciul lor se aliniază perfect cu viziunea noastră, făcând parte dintr-o categorie nouă de integrări programate în decursul acestui an, prin intermediul cărora vrem să ușurăm și mai mult activitatea clienților noștri – un ERP performant care rezolvă problema emiterii, livrării și încasării de facturi online și a gestiunii stocurilor”, spune Bogdan Colceriu, CEO Frisbo.

Cu aproape 14 ani de experiență, SmartBill se adresează companiilor care caută soluții pentru emiterea, livrarea și încasarea de facturi online, avize, proforme, chitanțe, precum și gestiunea stocurilor, a notelor de intrare-recepție (NIR), fișe, bonuri și rapoarte online. SmartBill este accesibil de pe orice dispozitiv conectat la Internet, de către oricâți utilizatori simultan, oferind clienților mobilitate și accesibilitate maximă, precum și siguranță sporită a datelor.

“Integrarea cu un partener care oferă servicii de fulfillment, de nivelul Frisbo, este unul dintre pașii importanți din misiunea SmartBill de a deveni o rețea și nu doar o platformă de sine stătătoare, o rețea care va automatiza numeroase procese ajutând direct la creșterea unei afaceri. Magazinele online care folosesc SmartBill au astfel rezolvată problema până la punctul vânzării, așa că am vrut să le oferim plus valoare printr-o soluție de încredere care să ducă mai departe procesul, prin onorarea cât mai ușoară a comenzilor. Parteneriatul cu Frisbo ne dă încrederea că putem să le oferim clienților noștri nu doar o soluție automatizată de fulfillment, ci și oportunitatea de extindere a vânzărilor, ei putând acum accesa piețe noi printr-un cost scalabil, fără nevoia prealabilă de cunoștințe logistice zonale”, a completat Mircea Căpățînă, cofondator SmartBill.

“Noi, ca Magazin Oficial Xiaomi – mi-home.ro oferim produse care îmbunătățesc viața, fie că vorbim despre telefoane ultra performante sau dispozitive inteligente pentru casă, acestea trebuie s ajungă la clienții noștri într-un timp cât mai scurt de la plasarea comenzii, iar clientul să se bucure de produsele noastre excepționale. De asemenea ne dorim ca întregul impact asupra mediului să fie minim, de aceea am optat pentru soluția oferită de Frisbo și Smart Bill, aceasta ridicându-se la nivelul exigențelor noastre. Soluția oferă un flux optim, atât din punct de vedere al operațiunilor cât și al emiterii documentelor. Acest parteneriat va oferi satisfacție clienților noștri și ne va ușura procesele interne, oferind trasabilitate asupra produselor, comenzilor și documentelor”, declară Tymoteusz Wisniowski – Administrator Mi-home.ro

Despre Frisbo

Frisbo este platforma de smart e-fulfillment cu cea mai mare acoperire în Europa, lansată în 2014. Viziunea Frisbo este dezvoltarea la nivel european și apoi global a unui nou standard de procesare distribuită, algoritmică, a comenzilor, contribuind la îmbunătățirea pieței de e-commerce prin susținerea retailerilor și a experienței cumpărătorilor, cu impact pozitiv în infrastructura de depozitare și transport.

Despre SmartBill

Dezvoltat în 2007, de antreprenorii Radu Hasan, Ioana Hasan și Mircea Căpățînă, SmartBill este în prezent cel mai utilizat și cel mai apreciat program de gestiune și facturare de pe piața din România, cu peste 50.000 de clienți în cloud.

SmartBill se adresează unei plaje mari de afaceri, de la PFA-uri, companii mici și mijlocii, și până la multinaționale, din toate domeniile de business. Prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi și se factureaza peste 12 miliarde de euro anual.

În 2016, SmartBill a beneficiat de o investiție de 1 milion de euro din partea fondurilor de investiții Catalyst România și Gecad Ventures, iar în februarie 2020 grupul norvegian Visma a preluat jumătate din compania sibiană, fondatorii rămânând în continuare la conducerea afacerii.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 15.000.000 de lei în 2019, fiind unul dintre cei mai importanți jucători din piața softurilor financiar-contabile.

Despre mi-home.ro

Mi-home.ro este magazinul oficial Xiaomi în România, deschis în acest an. Prin intermediul acestuia ne  dorim integrarea întregului portofoliu de produse Xiaomi către piața din România și  venim cu cele mai noi produse și oferte speciale către toți fanii Xiaomi. Gama de produse de o calitate excepțională la prețuri corecte va asigura satisfacție garantată clienților noștri.