GEZE, lider în sisteme premium de acționare a ușilor, a ferestrelor și a tehnologiei de siguranță, prezintă GEZE Cockpit, noul sistem inteligent de automatizare și una dintre referințele prezentate în cadrul Târgului BAU 2019, ce contribuie la realizarea unor clădiri mai viabile, mai eficiente și mai confortabile.

GEZE Cockpit este primul sistem ce conectează în rețea ușile, ferestrele și sistemele de siguranță, devenind un centru de vizualizare, monitorizare și de control ce asigură cu succes o gestionare inteligentă a clădirii. Noua soluție poate funcționa independent sau poate fi integrată într-un sistem de manangement al clădirii, îndeplinind întreaga activitate în condiții de siguranță și optimizând consumul de energie.

Uși și ferestre conectate inteligent

Rețeaua interdisciplinară a tehnologiei ușilor și a ferestrelor cu un sistem de operare inteligent oferă opțiuni complet noi pentru proiectanți și operatori,  în ceea ce privește automatizarea clădirilor. Standardul de comunicare BACnet permite integrarea inteligentă și completă a produselor GEZE (toate opțiunile de control și informațiile disponibile) în sistemul de automatizare a clădirilor, folosind GEZE Cockpit. Funcționarea cu adevărat „inteligentă” a ușilor și a ferestrelor este posibilă, deoarece sistemul permite utilizarea datelor de la alte dispozitive și subsisteme. Prin urmare, ușile și ferestrele pot fi controlate și monitorizate cu cel mai înalt grad de precizie.

 • stabilirea sezonieră a lățimii deschiderii unei uși glisante automate;
 • deschiderea și închiderea unei ferestre în funcție de temperatura exterioară, în

coordonarea cu stațiile meteorologice și sistemele de încălzire.

 Scenarii – reacția corectă automată

Scenariile individuale pot fi salvate în sistemul GEZE Cockpit, astfel încât ușile și ferestrele sunt deschise și închise, iar ușile sunt blocate automat. Acest lucru este declanșat fie de timp, fie de de un eveniment specific.

 • monitorizarea și controlul ușii, modificările modului de funcționare;
 • pentru eliberarea unei anumite rutei de evacuare;
 • extragerea inteligentă a fumului și a căldurii.

Acest lucru înseamnă, de asemenea, că inspecțiile consumatoare de timp nu mai sunt necesare, deoarece se raportează starea fiecărui element conectat. Funcționarea defectuoasă a ușilor, alarmelor sau mesajelor de eroare pot fi ușor identificate, iar contramăsurile pot fi implementate imediat.

Întotdeauna o atmosferă minunată

Scenariile de ventilație asigură un climat interior optim prin interacțiunea subsecțiunilor. Integrate în GEZE Cockpit, tehnologia fațadelor răspunde schimbării condițiilor climatice.

 • ferestrele se închid în funcție de temperatura exterioară, la ploaie/ vânt;
 • ferestrele sunt deschise în funcție de temperatura ambientală și de calitatea aerului din încăpere;
 • răcirea eficientă din punct de vedere energetic pe timp de noapte, de ex. în clădirile de birouri.

Sistemul optim GEZE Cockpit în orice clădire

Sistemul poate fi adaptat cerințelor individuale – fie că facem referire la aeroporturi, clinici, săli de expoziții, clădiri de birouri sau centre comerciale. Pentru că nu există doar un GEZE Cockpit, abordăm proiecte de rețea și oportunități noi și rămânem implicați pentru mult timp. Acest lucru asigură faptul că toate nevoile clienților și partenerilor noștri, precum și cerințele construcțiilor sunt îndeplinite, iar întrebările nu rămân fără răspuns, ci generează soluții complete și eficiente cu cea mai mare valoare adăugată. Pentru a realiza acest lucru, conectăm întregul personal al dezvoltării clădirilor într-o rețea eficientă – toate în conformitate cu sloganul nostru – „Conectarea expertizei – soluții pentru construcții”.

Pachete de servicii coordonate

GEZE Cockpit dispune de trei aplicații diferite, în funcție de situație și pentru a acoperi o varietate de cerințe ale construcțiilor. Oricare configurație este implementată, pachetul cuprinzător de servicii și expertiza GEZE sunt întotdeauna incluse.

Sprijin în toate etapele proiectului

 • planificarea/ proiectarea și managementul proiectului;
 • configurarea și punerea în funcțiune;
 • instruirea operatorilor;
 • întreținere și suport.

Funcționarea cu un dispozitiv pe bază de IP

GEZE Cockpit este operat folosind software-ul ce ruleaza în browser. Orice dispozitiv compatibil cu un IP – fie un PC sau o tabletă – poate accesa și procesa informații din sistem. Până la 62 de produse GEZE pot fi conectate la orice sistem.

Îndeplinirea tuturor cerințelor, cu ajutorul GEZE Cockpit

Folosind același sistem și soft, GEZE oferă diferite modalități de a conecta produsele sale la toate sistemele comune de automatizare a clădirilor, ce au în componență interfața BACnet IP.

Integrarea în sistemul de management al clădirii

GEZE Cockpit conectează produsele GEZE la sistemul de management al clădirii prin BACnet IP. Cu „soluția de integrare”, toate datele relevante ale produselor conectate sunt puse la dispoziția sistemului de gestionare a clădirilor pentru prelucrarea ulterioară în scenarii multifuncționale și interdisciplinare.

 • conectarea ușoară a produselor GEZE la cele mai importante sisteme de management al clădirilor;
 • siguranța pentru operatorii clădirilor: integrarea perfectă a unei game de funcții ale produselor GEZE în sistemul de automatizare a clădirilor;
 • centralizarea funcțiilor;
 • interfețe minimale.

Soluție independentă

În „soluția autonomă”, GEZE Cockpit este utilizat pentru uși, ferestre și aplicații tehnologice de siguranță unde automatizarea clădirilor este mai puțin extinsă, de exemplu în proiecte mici și mijlocii.

GEZE Cockpit oferă

 • potențial de integrare;
 • funcționarea în browser și monitorizarea componentelor integrate GEZE;
 • interfețe separate pentru operatori și utilizatori.

Ce este mai bun din ambele lumi

Soluțiile de integrare disponibile și autonome pot fi combinate pentru o automatizare mai complexă a clădirilor. Sistemul GEZE Cockpit poate rămâne neschimbat în clădire.

 • Conectare simplă la sistemul de management al clădirii prin intermediul funcțiilor software extinse.

Informatii suplimentare: http://cockpit.geze.com/

GEZE Cockpit este deja utilizat cu succes

Peste 180 de soluții pentru uși sunt conectate în rețea, în sistemul GEZE Cockpit, și integrate în sistemul de automatizare a clădirilor BACnet din sediul companiei IT Vector din Stuttgart.

 Despre GEZE

Înființată în 1863, compania GEZE GmbH se numără printre cei mai prolifici dezvoltatori şi producători de sisteme de acționare a uşilor și ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă.

În prezent, grupul deține 30 de subsidiare la nivel mondial și peste 2.800 de angajati. În România, GEZE este prezentă din 2004, funcționând ca subsidiară independentă din anul 2010, cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane de euro. GEZE oferă o gamă largă de produse formată din sisteme de uşi automate – batante, glisante și rotative, amortizoare, construcţii din sti-clă, instalaţii de evacuare a fumului şi a căldurii (RWA), sisteme de siguranță, precum și sis-teme de ferestre și de ventilare.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul GEZE România: www.geze.ro