Agenția Golin a comunicat lansarea pe piața din România a aplicației financiare mobile all-in-one Fairo, care ajută freelancerii cu simplificarea gestionării finanțelor și a sarcinilor administrative. În 2022, Golin va dezvolta pentru Fairo strategia de comunicare integrată, pregătind un mix de influencer marketing, media relations și proiecte speciale.

Aplicația dezvoltată de start-up-ul Creative Dock Austria, cu sprijinul Raiffeisen Bank International, a fost lansată cu ajutorul Golin pe piața din România, începând cu luna august 2021.

„Fairo răspunde unei nevoi tot mai prezente în lumea freelancerilor: aceea de a-ți putea gestiona toate operațiunile într-un singur loc, fără bătăi de cap, inclusiv cele legate de facturare, evidența tranzacțiilor, declarații fiscale sau alte operațiuni administrative. Suntem entuziasmați să putem comunica un instrument util și inovator, în același timp, pentru care am pornit la drum cu un plan de comunicare pe măsură. Avem multe idei la orizont pentru 2022 și abia așteptăm să le vedem cum prind viață, pentru că lucrăm cu un client curajos, și creativ deopotrivă, deci mixul perfect pentru super rezultate”, a declarat Roxana Dibă, Managing Director Golin.

Campania de comunicare a debutat cu lansarea Fairo prin intermediul unui joc – un escape room în care au fost invitați toți freelancerii care își doreau să evadeze dintr-o lume în care povara activităților administrative îi ținea captivi și să își recâștige timpul liber. Escape room-ul a fost oglindirea perfectă a ceea ce ai putea face cu mult mai multă ușurință dacă ai avea Fairo alături, partenerul care te ajută cu tot ce ține de facturare, evidența tranzacțiilor, calcularea impozitelor și declarații fiscale.

„Am ales Golin, deoarece ne-am dorit un partener profesionist, cu experiență și viziune, care să fie pe aceeași lungime de undă cu energia și vibe-ul nostru de start-up care pune lucrurile în mișcare. Prin lansarea Fairo, ne dorim să le ușurăm munca freelancerilor și să îi ajutăm să se concentreze pe activitatea lor principală, oferindu-le o soluție integrată pentru simplificarea administrării finanțelor firmei.  Știm că produsul nostru le va fi de mare ajutor freelancerilor din România”, a declarat Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

Fairo s-a lansat pe piața din România, punând la dispoziție funcții de facturare pentru freelancerii care operează ca PFA, PFI și SRL cu asociat unic. În România, peste 2.000 de clienți se bucură de funcția de facturare a aplicației Fairo, care le permite să creeze facturi în 60 de secunde, în mai multe valute și limbi. Tehnologia de asociere factură-plată FairoSync le oferă clienților Fairo oportunitatea de a ști mereu care dintre facturile emise de ei sunt încasate, neîncasate sau restante. În plus, clienții își pot urmări cu ușurință și în siguranță veniturile și cheltuielile de afaceri, conectându-și conturile bancare la aplicație cu o conexiune read-only.

În 2022, echipa Fairo intenționează să lanseze mai multe funcționalități, inclusiv funcții de calculare și raportare a impozitelor.

Fairo este disponibilă gratuit în App Store și Google Play Store și îi întâmpină pe noii utilizatori cu un bonus de 50 de lei pentru crearea primei facturi prin intermediul aplicației.

Echipa Golin pentru Fairo este formată din Cristina Butunoi (Deputy Managing Director), Ioana Barbu Florea (Senior PR Manager), Adrian Anghel (Digital Manager), Alexandra Dumitru (Senior Media Associate), Anca Mangra (Junior Media Associate).

Despre Golin România

Golin România este afiliată la una dintre cele mai valoroase rețele internaționale de PR, Golin Worldwide, agenție de Relații Publice care își aliniază eforturile de creație și data cu business-ul clienților pentru a livra rezultate cu impact. Împreună ajungem la cele mai valoroase insight-uri și colaborăm într-un mediu incluziv, creăm cu mult curaj și orientați către rezultate. Cei 1700 de angajați Golin la nivel global operează în peste 50 de birouri din întreaga lume, ceea ce ne permite să venim cu soluții complete pentru piețe multiple și pentru programe de comunicare regionale sau globale. Golin a fost numită Global Agency of the Year în cadrul PR Week 2021, 2020 și 2019, Agenția Anului din regiunea Americii de Nord în cadrul PRovoke Media 2021 și prima agenție de PR care a obținut Gold și Silver pentru creativitate, în cadrul Festivalului Cannes Lions din 2019.

În România, Golin face parte din unul dintre cele mai importante grupuri de comunicare, Lowe Group, alături de MullenLowe (advertising), Initiative (media) și Medic One (comunicare în domeniul medical şi farmaceutic).

Pentru mai multe informații vizitați http://golin.ro sau pagina de Facebook Golin Romania.

Despre Fairo

Fairo este un serviciu inovator dezvoltat de startup-ul austriac Creative Dock, cu sprijinul Raiffeisen Bank International. Aplicația a fost lansată pentru prima dată în Ucraina, în iulie 2020, cu mult succes, bucurându-se de popularitate în rândul a peste 30.000 de utilizatori înregistrați. România este prima țară din Uniunea Europeană în care aplicația este lansată, vizându-se o extindere în viitor în alte țări din UE. Fairo oferă freelancerilor funcționalități esențiale de gestionare a afacerii, cum ar fi crearea facturilor, urmărirea veniturilor, notificări automate legate de statusul facturilor, generarea de rapoarte fiscale și integrarea conturilor bancare, ca parte a listei sale de caracteristici.

Pentru mai multe informații: https://www.fairo.ro/