Grupul Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa, a organizat la nivel de grup un mecanism de sprijin al cetățenilor ucrainieni prin care donează 100.000 de cutii de medicamente pentru programele de ajutor umanitar.

Donația include medicamente esențiale, de urgență, necesare în caz de spitalizare, medicamente pentru boli cardiovasculare, medicamente pentru durere și antiinfecțioase. În acest sens, Grupul Zentiva lucrează cu organizații guvernamentale și ONG-uri care au capacitatea de a răspunde operativ la solicitările urgente ale guvernului ucrainean și cetățenilor ucraineni pe măsură ce trec granițele în UE.

Este o nevoie urgentă de medicamente și solicitările se succed rapid. Zentiva are operațiuni de producție mari în Republica Cehă (Praga) și România (București), așa că putem ajuta răspunzând operativ pentru a sprijini cetățenii Ucrainei și nevoia lor de medicamente. Suntem în contact strâns cu mai multe guverne pentru a fi gata să sprijinim și ne-am angajat să trimitem 100.000 de cutii de medicamente”, a declarat Sona Porubska – Head of Zentiva Corporate Affairs.

“Situația dificilă din Ucraina necesită o mobilizare amplă și un răspuns de solidaritate pentru a ajuta populația. În România suntem în contact cu autoritățile prin intermediul unei celule de criză și lucrăm împreună pentru a susține cu medicamente din portofoliul nostru. Pe lângă această inițiativă la nivel de companie, avem și initiative ale colegilor nostri, care s-au mobilizat să ajute refugiații care trec granița în România care au nevoie de transport, cazare, produse de igienă.”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Planul de donații face parte dintr-un set mai larg de activități întreprinse de Companie pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, inclusiv echipei Zentiva Ucraina, familiilor acestora și partenerilor noștri din țară.

Despre Zentiva

Zentiva SA este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deține 2 fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt  de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed,  una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

Grupul are 1 centru important de cercetare și dezvoltare la Praga.

În prezent, Zentiva este cel mai mare producător de generice de pe plan local, în volume vândute.

Alături de echipa grupului Zentiva de peste 4700 persoane și rețeaua de 4 fabrici, ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.

Credem că sănătatea trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai ușor la medicamente de înaltă calitate și la sănătate Lucrăm în strânsă legătură cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.