Misiunea noastră este simplă și profundă, ne angajăm să fim prezenți și să facem bine. Să ne ridicăm în picioare și să fim avocații lor, ai celor cu minți și abilități diverse și ai familiilor lor. Suntem vocea lor și asta este cea mai mare responsabilitate a noastră, să-i reprezentăm demn și ferm, să le construim un prezent plin de oportunități și un viitor promițător.

Munca noastră, în special în acest an, a avut rădăcini adânci în durerea părinților. Sunt părinții izolați, exasperați, deznădăjduiți. Pentru ei, noi am continuat să sperăm și să ne luptăm și am reușit. După peste 10 ani de muncă alături de rețeaua RO TSA și FEDRA, decontarea din bugetul de stat a intervențiilor terapeutice a devenit o realitate. Și, îndrăznesc să spun, a efortului nostru susținut și uneori incomod de a pune statul la treabă.

Am căutat mereu să rezolvăm problema de bază, să creăm legături de durată și punți trainice pentru generațiile de azi și cele ce vor veni, să abordăm schimbarea ca una sistemică, nu de azi pe mâine.

Așa am cunoscut niște oameni extraordinari; ei sunt tinerii curajoși care s-au aventurat să-și găsească un job, primii angajatori ai tinerilor cu autism – cele două mari companii unde lucrează Diana și Alex, echipa de la consiliul local care susține o intervenție sistemică în școli, echipa de arhitecți care a creat proiectul pentru prima tabără incluzivă din România, pe toți îi veți regăsi în acest raport. Și mulți alți oameni care s-au transformat în aliați.

În aceste povești, și oamenii cărora le aparțin, găsim inspirație.

Sperăm să o faci și tu.Daniela Boldoi

În acest raport, am inclus gesturile cu impact ale ASOCIAȚIEI HELP AUTISM din 2023.

Sperăm ca poveștile împărtășite în aceste pagini să fie o sursă de inspirație pentru toți. Reziliența familiilor și puterea comunității de a vindeca, conecta și încuraja este pentru noi, echipa HELP Autism, o sursă continuă de energie.

Suntem recunoscători partenerilor noştri şi comunităţilor pe care le deservim, cei care fac posibilă această muncă ce transformă compasiunea în acţiune, în fiecare zi.

Descarca raportul: http://r.email.helpautism.ro/mk/cl/f/sh/1t6Af4OiGsE8LIjZP1rfV4lwXrZadP/BBQyyCiPBZPw