Vineri, 22 iulie 2022, începând cu ora 17:00, se deschid porțile celei de-a 15 bis ediții a festivalului ARTmania, o ediție aniversară ce aduce fanilor muzicii și artelor 3 zile de concerte, 14 trupe internaționale și din România și o serie de evenimente culturale, de activări creative și de premii.

 La ARTmania Festival 2022, fanii îi vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unii dintre cei mai apreciați artiști ai momentului: Mercyful Fate, Meshuggah, Transatlantic, Testament, Cult of Luna, Leprous, The Pineapple Thief, Stoned Jesus, The Vintage Caravan completate de Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

ARTmania Festival și Cărturești lansează raftul „CărturEȘTI de nesupus” pentru pasionații de lectură

Cum nu există muzică fără curiozitate, artă fără știință și viață fără întrebări, ARTmania propune participanților la festival raftul online CărturEȘTI de nesupus” ( https://carturesti.ro/raft/raftul-artmania-2022-1191931 ): o colecție de cărți pentru mințile libere, care sunt gata să zboare pe aripile imaginației.

De la H. G. Wells al Neil Gaiman, și de la Anthony Bourdain la Ozzy Osbourne, vor păși pe urmele “rebelilor” și vor explora poveștile pe care le-au trăit, imaginat sau documentat, evadând din închisoarea dogmelor și depășind  viziunile celor care spun „nu se poate”. Cunoașterea naște imaginație, iar imaginația este de nesupus.

Iubitorii de literatură au reducere de 20%, în perioada 15 iulie-15 august 2022, la achiziționarea online a titlurilor din raftul „CărturEȘTI de nesupus” dacă folosesc codul ARTMANIA2022.

La zona Cărturești din festival: ARTmaniacii amatori de lectură se vor putea relaxa și citi dintre titlurile aduse de Cărturești în acest spațiu și vor putea cumpăra din oferta bogată de cărți pe care prietenii de la Cărturești o vor pune la dispoziție.

De asemenea, ARTmaniacii vor avea posibilitatea de a cumpăra o serie de albume ale trupelor de la festival, aduse special de Cărturești pentru eveniment.

Seminar de fotografie susținut de Miluță Flueraș

Participanții la festival pasionați de fotografie pot afla mai multe despre încadratură, expunere, compoziție și despre cum poți face poze reușite chiar și cu telefonul, de la unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de evenimente de la noi: Miluță Flueraș.

Seminarul va avea loc sâmbătă, 23 iulie 2022, cu începere de la ora 10:00 în sala de proiecții multimedia din Casa Albastră a Muzeului Brukenthal din Piața Mare (Piața Mare nr. 5, Sibiu). Participarea este gratuită pentru participanții la ARTmania în baza brățării de festival, în limita locurilor disponibile.

Expoziții, activități de lectură, vizite la muzee și proiecții de filme. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, studenții cu brățară de festival vor putea vizita gratuit expoziții special pregătite cu ocazia ARTmania și vor avea acces în spațiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA – detalii complete aici.

De asemenea, cinefilii vor putea viziona gratuit, în limita locurilor disponibile, filme premiate internațional, oferite de Biblioteca Județeană ASTRA. Acestea vor fi proiectate în zilele de sâmbătă (23 iulie) și duminică (24 iulie), în Casa Albastră a Muzeului Brukenthal din Piața Mare (Piața Mare nr. 5, Sibiu).

 Reguli generale de acces la ARTmania Festival 2022 pentru publicul larg 

 Acces

Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în cele trei zile de festival (22, 23 și 24 iulie 2022), în intervalul orar 17:00 – 00:00. Maratonul concertelor de pe scena principală din Piața Mare va începe în fiecare zi de la ora 19:00.

Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte în momentul accesului pe porțile festivalului un bilet, un abonament sau o invitație valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată.

Acestea vor fi preschimbate în brățară de acces în momentul intrării în zona de festival și permit intrarea doar în zona de concerte și la evenimentele conexe ARTmania Festival.

Biletele/ abonamentele/ invitațiile se pot preschimba în brățări și la centrul de informare a festivalului, ce va fi deschis pe toată durata evenimentului. Info Point-ul ARTmania Festival, va fi amplasat față în față cu Muzeul Național Brukenthal, din Piața Mare, Sibiu și va funcționa în fiecare zi de festival, între orele 12:00 – 00:00 (22-24 iulie 2022).

Purtarea brățării este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

 Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsaci voluminoși. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 21 cm (lungime) x  29 cm (înălțime) x 12 cm (lățime).

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.

 Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniți au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoțiți de un părinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului și un acord parental completat (declaratia pentru minori) și semnat de părinte. Acordul parental poate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secțiunea de Regulament festival, document accesibil pe următorul link: declaratia pentru minori

Accesul tinerilor participanti cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid și cu acordul parental (declarația pentru minori) completat și semnat de către un părinte/ tutore legal. Acordul parental pooate fi descărcat de pe website-ul festivalului, în secțiunea de Regulament festival, document accesibil pe următorul link: declaratia pentru minori

 Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.

Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziționeze alcool, de aceea este obligatoriu ca participanții să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

 Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu substanțe ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfășurare a evenimentului sau care pot pune în pericol buna stare a participanților.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Precizări pentru pasionații de fotografie. Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional.

Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea în festival dinspre Nicolae Bălcescu (prin poarta dinspre Nicolae Bălcescu).

Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blitz-uri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.

 Fotografierea este permisa numai fără blitz și fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenți la festival.

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de spații dedicate preparatelor culinare și băuturilor.

 Plata cu cardul TAG Payvent

La ARTmania Festival 2022, achiziționarea de mâncare și de băutură în interiorul festivalului se va face cu cardurile TAG Payvent, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless. Astfel, la baruri sau la rulotele cu mâncare participanții la festivalul ARTmania vor putea plăti doar cardul de plată Payvent Tag, nu cu numerar sau cu un card bancar.

 Cardurile TAG Payvent nu vor fi valabile la punctele de merchandise ale festivalului, aici plata efectuându-se cu card banncar sau numerar.

 Cardul de plată este disponibil la punctele de încărcare (TOP-UP Towers) semnalizate în cadrul evenimentului. Cardul poate fi încărcat folosind numerar sau un card bancar, iar emiterea lui este gratuită.

Cum se foloseste cardul. Cardul TAG Payvent asigura o modalitate de plată fără numerar, rapidă și simplă. Atunci când se dorește realizarea unei plăți, utilizatorul trebuie doar să atingă terminalul de citire cu cardul său.

Suma minimă ce poate fi încărcată pe card este de 10 lei, iar cea maximă este de 1.000 de lei, soldul cardului putând fi încărcat numai în Lei.

 Ridicare Carduri TAG Payvent, modalități de încărcare și de recuperare sold.

Preluare și încărcare. Cardurile TAG Payvent vor fi preluate gratuit și încărcate la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele “TOP-UP Tower” din perimetrul festivalului). Acestea vor funcționa în următorul interval orar:

  • Vineri (22.07.2022): 13:00 – 01:00
  • Sâmbătă (23.07.2022): 13:00 – 01:00
  • Duminică (24.07.2022): 13:00 – 01:00

Soldul poate fi reîncărcat în orice moment al evenimentului, putându-se folosi numerar sau card pentru încărcare/ reîncărcare (în lei).

Verificare sold. Soldul disponibil poate fi verificat folosind terminalele de citire existente la punctele de vânzare de mâncare și băutură. Verificarea soldului se face prin atingerea acestor terminale cu cardul TAG Payvent.

Recuperare sold. Vizitatorii își pot recupera banii de pe cardul TAG Payvent doar în perioada festivalului (vineri-duminică) în intervalele orare mai sus menționate, de la punctele de încărcare. După ora 23:50, TOP-UP Towers nu vor mai accepta încărcare pe carduri, ci exclusiv restituiri de sume aflate pe acestea (refund).

Regulamentul complet al ARTmania Festival 2022 poate fi consultat pe website-ul oficial al festivalului (www.artmaniafestival.ro) prin accesarea secțiunii “Regulament festival” din meniul principal al website-ului.

Încălcarea regulamentului poate atrage cu sine restricționarea accesului sau evacuarea din perimetrul evenimentului.

Abonamente și bilete pe zile pentru ediția aniversară a Festivalului ARTmania sunt disponibile spre vânzare:

  • Fizic – la intrarea în festival: de la Info Point-ul ARTmania Festival amplasat față în față cu Muzeul Brukenthal, vineri (22 iulie 2022) – sâmbătă (23 iulie 2022) și duminică (24 iulie 2022), între 12:00 – 00:00.
  • Online de pe ro, ambilet.ro, eventim.ro, entertix.ro și iabilet.ro.

Toate abonamentele achiziționate pentru festivalul ARTmania în perioada 2019-2021 rămân valabile pentru ediția din 2022 a acestui eveniment, fără modificări suplimentare de cost sau de altă natură.