Aplicația ialoc a creat CulinaRO Fest, evenimentul dedicat celebrării Zilei Gastronomiei și Vinului Românesc organizat împreună cu Cosmin Dragomir, fondator GastroArt, și Cezar Ioan, fondator Vinul.ro, o parte dintre inițiatorii acestei sărbători, care va avea loc în perioada 2-10 octombrie 2021.

Este pentru prima oară după votarea, în 2019, a Legii care consfințește o Zi națională pentru gastronomia și vinurile din România, când un astfel de festival se organizează la nivel național, cu scopul de a facilita experimentarea bucătăriei românești de top și de a crește notorietatea acesteia. Tradițional, această zi se sărbătorește în prima duminică din luna octombrie, însă noi am extins evenimentul pentru a se putea bucura oaspeții de mai multe experiențe culinare.

„Știm deja din statisticile ialoc că o parte din publicul nostru este consumator de bucătărie românească, iar un eveniment care celebrează pasiunea pentru gusturile românești dar și interpretări contemporane ale preparatelor oferite înseamnă o sărbătoare a gusturilor. De asemenea, rezervările se gestionează foarte ușor prin intermediul aplicației ialoc, iar fiecare restaurant participant a pregătit un meniu special CulinaRO, pentru care utilizatorul poate opta”,  a explicat Cosmin Măgureanu, CEO și co-fondator ialoc.

Oferte speciale din 6 orașe pentru a ieși cu prietenii

Mâncăruri tradiționale și vinuri selectate din toate regiunile viticole ale țării fac parte din oferta Festivalului CulinaRO, care își propune să devină un eveniment de referință și o destinație anuală de interes național, dar și internațional. Restaurantele participante sunt disponibile pe website-ul și aplicația ialoc, iar oferta cuprinde o selecție de locuri din București, Brașov, Cluj, Timișoara, Sibiu și Buzău.

„Este deja al treilea an când sărbătorim Ziua Națională a Gastronomiei și Vinului și observ, cu mândrie și bucurie, că din ce în ce mai multe entități HoReCa înțeleg rostul acestui proiect și că legea este a tuturor. Sunt optimist că în 2022 nu doar că o să celebrăm fără restricții și cu pandemia pe butuci, ba chiar că o să fim în stare cu toții să transformăm acest moment într-un prilej de valorificare masivă a patrimoniului autohton culinar și oenologic,” declară Cosmin Dragomir, fondator GastroArt.

Oaspeții vor avea ocazia să afle direct de la Chefi și de la somelieri detalii despre bogăția tezaurului culinar de pe teritoriul României. Bucătari și restaurante de top din România sărbătoresc mâncarea de poveste și construiesc acest eveniment.

„Bucurie în farfurie! Normalitate! E ceea ce le doresc tuturor celor care vor ieși cu prietenii la masă la ofertele de Ziua gastronomiei și vinurilor. Eu, cu siguranță, mă voi desfăta”, a subliniat Cezar Ioan, fondator Vinul.ro

Restaurantele au pregătit un meniu special din gastronomia românească sau influențat de bucatele românești, format din starter, fel principal, desert și un vin românesc care să se potrivească cu aromele din farfurie. Detaliile despre meniuri și prețuri sunt disponibile pe website-ul și aplicația ialoc, iar ofertele sunt disponibile doar dacă selectați meniul special CulinaRO Fest atunci când este efectuată o rezervare.

Lista completă de restaurante care fac parte din CulinaRO Fest este disponibilă aici https://ialoc.ro/culinaro. Un eveniment organizat de ialoc.ro, GastroArt și Vinul.ro.

Despre ialoc

ialoc este o suită de aplicații dedicate generării (ialoc, ialoc.ro) și procesării (ialoc Business) rezervărilor în oraș. Folosind ialoc, utilizatorii pot să rezerve o masa în peste 2,000 de localuri din peste 12 orașe și zone din România (București, Brașov, Iași, Sibiu, Timișoara, Cluj, Arad, Constanța, Bacău, Suceava, Satu Mare, Buzău, Valea Prahovei, Județul Neamț) și să anuleze o rezervare fără a suna localul. De asemenea, prin intermediul aplicației, utilizatorii au posibilitatea listării localurilor favorite pentru a le găsi mai ușor, dar și să vadă toate rezervările pe care le-au făcut de la prima instalare a aplicației.

De curând, ialoc pune la dispoziție utilizatorilor opțiunea de a-și rezerva o experiență în afara Bucureștiului, având listate degustări la crame și pachetele aferente. Lista cramelor este disponibilă aici https://ialoc.ro/experiente.

ialoc a fost înființat în 2017 ca o soluție digitală de management al rezervărilor, dar foarte rapid s-a dezvoltat într-un tool de marketing pentru restaurante și un discovery app pentru oamenii în căutarea unor noi locuri în care să iasă. În prezent, din 2019 ialoc a devenit partner TripAdvisor prin integrarea directă cu aceștia ce permite turiștilor sa rezerve o masă direct din aplicația Tripadvisor prin ialoc.