„Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Timișoara este instituție de referință în domeniul sanitar, înființată acum peste un sfert de secol! Suntem conștienți că sănătatea unei comunități depinde în principal de calitatea serviciilor medicale, motiv pentru care ne achităm cu succes de responsabilitatea de a asigura asistență medicală cardiologică la standarde europene – pe scurt, suntem o unitate medical strategică, unică în vestul țării, unde se practică o cardiologie de vârf!” – spune Conf. dr. Constantin Tudor Luca, Manager al IBCV.

Sănătatea unei comunități este, însă, influențată major și de sănătatea socială, economică sau culturală a comunității în care trăim. Aceasta pentru că sănătatea este mai mult decât absența bolilor, iar grija pentru propria sănătate face parte din largul proiect inițiat de noi și intitulat „Sănătate pentru Timișoara”, celebrând anual Ziua Institutului de Boli Cardiovasculare. Pentru că boala cardiovasculară constituie, din păcate, ÎN CONTINUARE, principala problemă de sănătate a României, responsabilă de peste 50 la sută din mortalitatea anuală – deci doar o abordare unitară în care implicarea comunității se împletește activ cu medicina modernă, reduce suferința pacienților și le poate prelungi viața!

Timișoara CardioCulture, este manifestarea științifică ce își propune să reunească lumea cardiologică timișoreană și națională cu remarcabile personalități internaționale din domeniul cardiologiei:

  • Stephan S. Achenbach – Președintele Societății Europene de Cardiologie
  • Barbara Casadei – Fost Președinte al Societății Europene de Cardiologie
  • Franz Weidinger – Viitor Președinte al Societății Europene de Cardiologie

„Pentru că Update Meeting 2020 este un veritabil „Festival de Cardiologie” ce reunește teme noi și prioritare, selectate și prezentate de către președinții fiecărui grup de lucru din cadrul Societății Române de Cardiologie, în parteneriat cu colectivele de cardiologie timișorene! Totul în spiritul rigorilor și specificului perioadei actuale, evidențiind spiritul comunității timișorene, model și referință de-a lungul timpului. De ce Timișoara CardioCulture? Pentru că starea de sănătate a oricărei comunități este fundamental legată nu doar de calitatea serviciilor medicale, dar și de gradul de implicare al comunității în care trăim!” spune Prof. Dr. Dan Gaiță, Coordonator al Cercetării Științifice în IBCV.

Pentru mai multe informații și înscrieri accesați https://cardioculture.mediamed.ro/.