Stagiunea curentă a Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian include o montare în premieră mondială a musicalului JACK, ÎNTRE DRAGOSTE ŞI NEBUNIE este inspirat de povestea întunecată şi fascinantă a celebrului criminal în serie şi expune o versiune multi-faţetată a acestei istorii ce a cutremurat Anglia victoriană  şi este încă înconjurată de aburii misterului.  Următoarea reprezentaţie este programată pe 3 februarie şi aduce în faţa publicului o distribuţie de top ce include soliştii, corul, baletul şi orchestra Teatrului.

Bazat pe romanul „Jack, între nebunie și dragoste: conflictele unui criminal în serie,” ce explorează povestea renumitului criminal în serie Jack Spintecătorul, musicalul avangardist al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian explorează contradicțiile umane şi zbaterea între iubirea intensă și spirala nebuniei, provocând publicul la o călătorie emoțională fascinantă.

Muzica vibrantă și puternică, cu influențe rock şi accente gotice oferă un cadru sonor memorabil, iar coregrafia plină de energie și regia sofisticată completează spectacolul, aducând în prim-plan intensitatea și dramatismul poveștii.

Povestea lui Jack Spintecătorul transpusă și regândită, într-o manieră originală, devine un pretext plauzibil pentru o  lucrare muzicală de tip crossover în care procedeele muzicii rock se transfigurează cu ajutorul tehnicii belcanto într-o lucrare care tranșează istoria lui Jack ca pe o destăinuire profund personală a autorului.

Structurat în două acte, musicalul semnat de Diego Mecchi, aduce în prim plan o istorie inedită  dar și o posibilă versiune a faimoasei poveşti care a zguduit Anglia victoriană și continuă să domine mitologia urbană britanică. Întrebarea cine a fost Jack Spintecătorul și care au fost motivele crimelor sale – frământă societatea europeană mai bine de un secol.

Având la bază numeroasele variații ale istoriei lui Jack, musicalul încearcă formularea unei noi posibile dar și plauzibile explicații a evenimentelor.  Autorul face apel la o serie de justificări freudiene transpunând în limbajul genului muzical frământările unei minți alienate. Conflictul este potențat și de o istorie de iubire și numeroase intrigi  de factura unui detectiv- totul culminând cu scene de nebunie și adevărat tumult psihotic.

Scris în maniera unui musical postmodern Jack, între dragoste și nebunie păstrează totuși o serie de procedee clasice sprijinindu-se  pe calitățile actoricești ale interpreților, apelând la bogăția mijloacelor de expresie specifică artiștilor teatrului muzical și oferind publicului o gamă variată de impresii dramatice.

Distribuție

Dirijor: Alexandru Ilie

Jack / George : Florin Budnaru
Mary : Mediana Vlad
Johnny : Anton Zidaru
Wolf : Florin Ganea
Jane : Daniela Bucșan
Conder : Daniel Găină Cojuharov
Daniel : Dumitru Filip

Pentru mai multe detalii despre spectacole noastre cât și despre stagiunea 2023-2024 vizitați site-ul teatrului: www.opereta.ro

Puteți achiziționa bilete pentru spectacolele noastre: Ticketstore.ro sau la casa de bilete din blvd. Octavian Goga Nr.1