Prin artă construiești obiceiuri de gândire esențiale pentru o bună dezvoltare a elevului.  Arta hrănește creativitatea, inteligența, încurajează compasiunea și îi face pe cei mici să fie buni ascultători. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care la British School of Bucharest (BSB) se acordă o importanță aparte orelor de artă dramatică. Alice@Wonderland este cea mai recentă producție pusă în scenă de elevii BSB. Peste 80 de copii au muncit și repetat cu entuziasm ore întregi pentru unul dintre cele mai bune spectacole adaptate după varianta lui Lewis Carroll. Piesa a fost pusă în scenă pe 27 și 28 martie, la Fratelli Studios, în fața unui public numeros.

Teatrul înseamnă adevăr, iar jocul cu mijloacele teatrului poate face lucruri uimitoare în cazul dezvoltării copiilor. Tocmai de aceea, la British School of Bucharest cursul de artă dramatică este una dintre cele mai căutate și populare activități extrașcolare.

Cea mai nouă producție pusă în scenă de elevii care au ales cursul de artă dramatică de la BSB este Alice@Wonderland, o adaptare contemporană după opera lui Lewis Carroll.

Munca din ultimele luni a peste 80 dintre elevii BSB a fost urmărită de un public numeros, pe 27 si 28 martie, pe scena amenajată la Fratelli Studios. Piesa a fost lucrată exclusiv de copii. Echipa de actori, decorul, costumele, machiajul – toate au fost făcute de elevii BSB. Au muncit mult, la fel ca marii actori și au repetat aproape jumătate de an.

Lucrul la această piesă de teatru m-a ajutat în primul rând pe plan academic, am câștigat o perspectivă mai mare asupra lumii teatrului, planul meu fiind să merg mai departe pe acest drum. Pe plan persoanal, cursul de artă dramatică mă ajută să câștig încredere în mine, lucru necesar în viața de zi cu zi. ”, a declarat Thea eleva BSB care interpretează rolul lui Alice.

Tot ce ține de coregrafia spectacolului a fost coordonat tot de unul dintre elevii școlii, o premieră pentru o instituție de învățământ și o piesă de așa amploare.

M-a încurajat să mă descurc mai mult în stilurile mele, nu doar să mă raportez la muzica pe care dansez. Salut ocazia pe care BSB mi-a dat-o, aceea ce a combina ambele pasiuni – dansul și arta dramatică.”, a adăugat Emilie, eleva care a jucat Queen of Hearts și care s-a ocupat în totalitate de coregrafia Alice@Wonderland.

Orele de artă dramatică îi ajută pe elevi să descopere noi modalități de comunicare a ideilor, învață ce înseamnă activitățile de grup.

Îmi place să văd entuziasmul și zâmbetul pe fețele studenților mei. Cursul de artă dramatică îi ajută să afle mai multe despre relațiile dintre oameni. La Alice@Wonderland avem 33 de elevi în echipa actorilor și peste 80 implicați în întreaga producție. Ei se distrează în timp ce învață. Predau un subiect care încurajează încrederea în sine. La clasa mea elevii învață abilități reale de viață”, a adăugat Abigail Turkmore,  cea care coordonează catedra de Artă Dramatică de la BSB.

Fotografii din cadrul reprezentațiilor Alice@Wonderland pot fi găsite  pe site-ul BSB, în secțiunea special dedicată – https://www.britishschool.ro/school-life/news/alice-wonderland-2019-secondary-production-at-bsb

Despre British School of Bucharest:

British School of Bucharest este școală internațională privată de top, înființată în anul 2000, ce oferă posibilitatea elevilor, cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, să studieze după curriculum britanic. Unicitatea BSB față de oricare altă școală din București o reprezintă echipa de profesori, toți vorbitori nativi de limba engleză, cu experiență în predarea curriculumui britanic. BSB este singura scoală brtianică din România care a fost apreciată cu calificativul ”excelent” pentru calitatea procesului de învățare și a rezultatelor elevilor, dar și pentru calitatea dezvoltării personale a elevilor, de către Inspectoratul Școlilor Independente din Marea Britanie.