Cine sunt tinerii muzicieni români care vor deveni vedetele scenelor de concert din țară și din străinătate? Miercuri, 24 aprilie (19.00), Orchestra de Cameră Radio – ansamblul Radio România preocupat în mod special de lansarea și susținerea tinerelor talente – va concerta alături de laureații concursuluiDrumul spre celebritate” – ediția a IX-a. Lansarea celor 3 câștigători pe scena Sălii Radio reprezintă o parte esențială a premiului obținut de tinerii muzicieni, competiția derulată anual la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia fiind definită ca ”singura competiție muzicală din România care deschide porțile scenelor importante.”

Sub bagheta dirijorului RADU POPA, dirijor permanent al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara, îi veți aplauda pe ANDRA MĂRGINEANU – pian, ANDRA LUCIA MATEI  – vioară și JUHASZ-BOYLAN PAL-KAROLY – bariton. Evenimentul se va derula cu participarea Corului de Copii Radio, dirijat de RĂZVAN RĂDOS. Printre lucrările pe care le veți asculta în repertoriul serii de la Sala Radio se numără lucrări semnate de mari compozitori ca VIVALDI: ”Anotimpurile” – ”Vara” și  MOZART: Concertul nr. 23 în La major pentru pian şi orchestră și Aria ”Hai gia vinto la causa!” din ”Nunta lui Figaro” ș.a.

Concursul ”Drumul spre celebritate” este organizat de Asociația Pro Valores, Centrul pentru Cultură “Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, Orchestrele și Corurile Radio, Radio România Cultural și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Laureații competiției sunt invitați să cânte în cadrul Mogoșoaia ClasicFest și a Stagiunii Sunetul muzicii de la Castelul Peleș, premiul cel mai important constând în concertul anual prezentat alături de Orchestra de Cameră Radio, pe scena Sălii Radio, eveniment cu prilejul căruia tinerii muzicieni pot fi apreciați în întreaga țară, grație transmisiunii în direct asigurate de Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Pianista Andra Mărgineanu este absolventă al Colegiului Național de Muzică “George Enescu”, clasa de pian a prof. Mihaela Zamfirescu. În prezent este studentă a Universității Naționale de Muzică București, în anul IV de licență, la clasa prof. conf. Dr. Vlad Dimulescu. A susținut recitaluri și concerte atât în țară cât și în străinătate: la Muzeul Paul Constantinescu şi la Centrul de Cultură – Ploieşti, în cadrul proiectelor organizate de Institutul Cultural Român la Istanbul, recitaluri susținute în cadrul Fundației George Enescu ș.a.

Tânăra violonistă Andra Lucia Matei a început studiul viorii de la vârsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Artă ”Dimitrie Cuclin” din Galați și apoi a devenit studentă la Universitatea Națională de Muzică București, unde a studiat vioara cu Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, dintre care: 2016 – finalistă a Concursului Muzical de Interpretare “Lions” Sofia, Bulgaria, în 2017 – premiul I la Concursul Național de Interpretare Muzicală ”Mihail Jora”- București. În 2017 a devenit artist instrumentist  al Filarmonicii ”George Enescu”- București. În prezent este doctorand în cadrul Universității Naționale de Muzică București.

Născut în anul 2000 la Cluj-Napoca, tânărul bariton Juhasz-Boylan Pal-Karoly este în prezent student al Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest – Timişoara. A fost complimentat pentru vocea sa de la vâstă foarte fragedă, fapt care l-a motivat sa aprofundeze studiul şi să îşi dezvolte calităţile vocale.

 Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.