Sanofi Romania anunță numirea Lidijei Milicevic în funcția de Director General al diviziei de vaccinuri, una dintre cele 4 divizii de business ale filialei din România și Moldova[1]. De profesie medic și cu o experiență de peste 18 ani în industria farmaceutică, dr. Lidija Milicevic s-a alăturat echipei Sanofi în 2018, ocupând funcția de Head of Operations Sanofi Pasteur pentru țările Adriatice, non-EU, pentru ca începând cu 1 iunie 2020 să preia poziția de General Manager Sanofi Pasteur, România și Moldova.

 „Preiau cu mândrie poziția de Director General al diviziei locale de vaccinuri, dedicându-mă cu responsabilitate misiunii Sanofi de a fi un partener de încredere pentru sistemul de sănătate românesc, contribuind alături de comunitățile medicale, autorități și partenerii noștri la efortul comun de a crește acoperirea vaccinală și de a îmbunătăți accesul la vaccinurile care protejează viața. Angajamentul nostru este să dezvoltăm vaccinuri noi și îmbunătățite care să susțină sănătatea și calitatea vieții românilor, precum și să fim un partener în programele naționale de vaccinare existente și potențialele inițiative de extindere a acestora”, a declarat dr. Lidija Milicevic, Director General Sanofi Pasteur Romania & Moldova.

De peste 20 de ani, sănătatea publică a românilor este o prioritate pentru Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi. Compania oferă soluții de imunizare pentru tot parcursul vieții: de la sugari, copii, adolescenți, până la adulți și grupe de persoane aflate la risc. Portofoliul Sanofi Pasteur disponibil în România oferă protecție împotriva unor boli infecțioase precum difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatită A și B, poliomielită, precum și împotriva unor afecțiuni invazive cauzate de Haemophilus influenzae tip b (Hib), rabie, febră tifoidă, febră galbenă și gripă sezonieră. De asemenea, compania investește în educarea populației cu privire la importanța și necesitatea vaccinării pe tot parcursul vieții.

Despre Lidija Milicevic

Absolventă a Universității de Medicină din Belgrad, dr. Lidija Milicevic și-a început activitatea profesională ca medic generalist în Belgrad. Începând cu anul 2002, se alătură companiei farmaceutice Stada, în cadrul căreia a ocupat diverse funcții, cu responsabilitate crescândă, în departamentele de vânzări și marketing. Și-a desăvârșit pregătirea profesională și a acumulat experiență lucrând în arii terapeutice diverse și coordonând echipe regionale. Se alătură echipei Sanofi în 2018, când a preluat poziția de Head of Operations Sanofi Pasteur pentru țările Adriatice, conducând activitatea a 5 țări.

Despre SANOFI

Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate. Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătății umane. Prevenim afecțiuni cu ajutorul vaccinurilor și punem la dispoziție tratamente inovatoare. Suntem alături de cei care suferă de boli rare, dar și lângă milioanele de oameni care au o boală cronică. Cu ajutorul a peste 100.000 de angajați în 100 de țări, Sanofi transformă inovația științifică în soluții pentru sănătate pretutindeni în lume.

Sanofi, Empowering Life

Despre SANOFI ROMANIA

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate oferte de pe piață ce include: soluții pentru diabet și boli cardiovasculare, medicamente mature, vaccinuri, medicamente pentru boli rare, scleroză multiplă, oncologie și imunologie, soluții consumer healthcare (medicamente fără prescripție medicală, suplimente și dispozitive medicale). Aducem știința și inovația mai aproape de pacienții din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii – de la prevenție la terapie și suport în menținerea stării generale de sănătate.

[1] Cele 4 divizii de business ale Sanofi sunt: General Medicines, Specialty Care (Sanofi Genzyme), Vaccinuri (Sanofi Pasteur) și Consumer HealthCare.