Joi, 9 aprilie 2020, de la ora 14.00 si de la ora 16.00, Teatrul Național București vă oferă spre vizionare on-line, pe canalul de Youtube al TNB, înregistrarea live a conferinței “L`Om Gigi – Linii, Trasee, Semne, Sensuri desfășurată în cadrul Programului TNB – Parateatral, susținută de maestrul Gigi Căciuleanu (14 mai 2017, sala Media a TNB).

Puteți urmări online conferința pe:

– canalul Youtube – https://www.youtube.com/c/TeatrulNaţionalILCaragialeBucureşti

– pagina de Facebook a TNB – https://www.facebook.com/TNB.Ro/

– website-ul TNB – pagina special creată pentru transmisii online https://www.tnb.ro/ro/livestreaming-tnb

Despre conferință

A SCRIE dansuri, a COREGRAFIA a transpune într-o formă TEATRALĂ un univers de linii și de volume: Dans, Desen, Poezie, fac parte, în ceea ce mă privește, din aceeasi lume; Trasee în spațiu, linii pe hârtie sau pe ecran, unde energetice prin corp. Semne. Semnificații. Sensuri.

Lucrurile se nasc într-o zonă vastă care se duce mai departe de creier și inimă, cuprinzând corpul însuși și depășindu-l ca volum. Sâmburii creației par a-și avea BIG-BANGUL în EPICENTRUL acestei ZONE pe care aș numi-o RESPIRAȚIA MINȚII. Și se diversifică apoi în dans, teatru, desen și/sau poezie; Foarte des îmbinându-se și anulând frontierele dintre ele; Fiind complementare și formând, datorită acestei origini comune, un TOT.

De fapt ceea ce vă propun nu este o conferintă ci mai degrabă un PERFORMANCE.

Un JOC dar nu o joacă. Pe tema limbajului, a vocabularului, a frazei și până la urmă a textului, fie el dans, poem sau desen.” Gigi Căciuleanu