Incepand din 1 aprilie, statia Medika TV, prima statie de televiziune nationala cu tematica medicala, a fost adaugata în grila de programe RCS RDS.

Medika TV se regasea deja in grila operatorilor: UPC Romania, Telekom, AKTA, INES precum si in grila operatorilor locali si regionali.

Dat fiind specificul statiei, audienta este foarte extinsa. Oferta de programe este conceputa in asa fel incat sa trezeasca interesul si, eventual, sa fidelizeze o mare diversitate de telespectatori. Fiecare segment demografic beneficiaza de programe sau teme majore de interes. Astfel, exista programe pentru publicul tanar (15-30 de ani, barbati si femei) care vor satisface interesul pentru nutritie, sport, viata sanatoasa, cosmetica medicala, chirurgie reparatorie si corectiva.

Programele pentru familie se adreseaza publicului comercial: noutati medicale, educatie preventionala, nutritie, viata sanatoasa, ghiduri de navigare pentru eficientizarea navigarii prin birocratia sistemului de sanatate, descoperiri si tendinte in tratamente si medicatie, cresterea copilului, educatie anti-epidemiologica etc. Exista, de asemenea, programe pentru publicul cu o educatie medie si peste medie.

Printre emisiunile din grila Medika TV, amintim:

– “Doctorul zilei”, emisiune realizata de publicația on-line cu acelasi nume, parte a grupului editorial Editura Evenimentul si Capital

– “Pe sleaua, cu dr. Menci!” emisiune care are ca invitat permanent pe  dr. Mencinicopschi, profesor specialist in alimentatie sanatoasa

– “MedikaVet” – singura emisiune interactiva despre sanatatea animalelor de companie, gazda este doctorul Aurelian Stefan, un adevarat pionier in protejarea animalelor aflate in dificultate

“Academia de Sanatate”, cu profesorul Irinel Popescu, emisiune realizata de Medika TV în co-producție cu DCnews

– “Jurnal de viața”, realizata de Catalina Jingoiu, prezinta povești ale unor medici celebri

– documentare BBC și Deutsche Welle despre nutriţie, stil de viaţa sanatos, etc

– filme documentare medicale preluate de la casele de producţie europene

Medika TV este reprezentata in activitatea de vanzare a spatiilor de publicitate de GMC Media & Advertising, (http://www.gmcmedia.ro/).