MH Orchestra, singura orchestră de salon din România va cânta în premieră pe scena Sălii Dalles, în LOVE STORY – concertul de muzică de film ce deschide seria de evenimente Musical Extravaganza, pe 5 Martie, de la ora 19:00. Programul va include hituri din filmele “Naşul”, “Parfum de femeie”, “James Bond”, “In the mood for love” şi este întregit de momente solistice romantice susţinute de tenorul Ştefan von Korch şi de secvenţe pasionale de tango oferite de dansatorii TangoPasion.

 MH Orchestra este unica orchestră din România ce cultivă şi popularizează tradiţia germană a orchestrei de salon şi vine în întâmpinarea melomanilor cu un repertoriu variat şi atractiv şi cu ochestraţii inovatoare. Aranjamentele orchestrale sunt concepute cu respectarea etalonulului muzicii de salon practicat între 1880 şi 1950 şi transpun în acorduri fine nobleţea, eleganţa şi efervescenţa romantică a perioadei.

 Radu Petrovici, fondator MH Orchestra spune: “ne face plăcere să oferim publicului bucureştean această transpunere a unor coloane sonore în acorduri simfonice şi, păstrând registrul evenimentului, ne bucurăm să fim parte din primul “episod” Musical Extravaganza.

 LOVE STORY sărbătorește iubirea și romantismul prin muzica ce a devenit etalon pentru aceste sentimente în întreaga lume. Printre piesele ce vor răsuna în această seară magică se numără „Parla più piano” care a cucerit milioane de inimi în filmul „Nașul,” melodia senzuală „Por Una Cabeza,” şi sentimentala „Che vuole questa musica stasera” din filmul „Parfum de femeie,” dar și „That’s Amore” din repertoriul lui Dean Martin, un cântec ce evocă dragostea în cea mai pură formă a ei.

Bilete pentru LOVE STORY – concert de muzică de film – se găsesc pe: IaBilet.ro,  Eventim.ro şi, fizic, la Sala Dalles.

Concertul LOVE STORY face parte din seria Musical Extravaganza, ce oferă experienţe revigorante şi inedite iubitorilor de muzică cultă şi aduce soliştii de operă şi muzica clasică mai aproape de public şi de cei care vor să îi descopere frumuseţea, în ambientul primitor, de un rafinament cald al Sălii Dalles.  Concertele deja confirmate ca parte a seriei sunt:

LOVE STORY– Muzică de film cu MH Orchestra, tenorul Ştefan von Korch şi dansatorii Tango Pasion pe 5 martie la Sala Dalles

O SOLE MIO – Concert extraordinar de arii, canzonette şi zarzuele cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul ADRIAN MĂRCAN pe 29 martie la Sala Dalles

AH, MES AMIS! – Concert de arii celebre cu tenorul ŞTEFAN von KORCH şi baritonul LUCIAN PETREAN pe 19 aprilie la Sala Dalles

### Despre Protagonişti:

**Ştefan von Korch (Tenor)**

Cu o carieră în ascensiune, pe plan intern şi internaţională, Stefan von Korch este aclamat pentru acutele remarcabile, ce îi permit inclusiv abordarea rolului Arturo Talbot, din opera “I Puritani” de Vicenzo Bellini, cea mai înaltă partitură scrisă pentru voce masculină.

La  nivel naţional, tenorul Ştefan von Korch a performat recent la Opera din Iaşi, în spumosul rol Camille de Jolidon, din Văduva veselă 2.0 regizată de Andrei Șerban, rol în care a fost aplaudat şi în capitală, în cadrul Bucharest Opera Festival 2023, dar şi la Opera Română din Timişoara în montarea “Văduvei vesele” semnată de Mario De Carlo.

În decursul anului 2023 tenorul a făcut să vibreze inimile spectatorilor cu interpretări magistrale ale partiturii specifice vocii sale din Carmina Burana, pentru care este considerat un etalon şi a fost singurul solist român într-un turneu de 27 de oraşe în China. Alte repere din cariera sa includ roluri de marcă în opere şi operete prezentate pe cele mai mari scene din România: “Bărbierul din Sevilla”, “Elixirul dragostei” şi “Falstaff” (Opera Naţională Bucureşti), “Rigoletto,” “Văduva veselă” şi “Văduva veselă 2.0” (Opera Naţională din Iaşi), “I Puritani” (premieră naţională) “Rigoletto” şi “Bărbierul din Sevilla” (Opera Română Cluj-Napoca) şi altele.

** MH Orchestra**  (www.mh-orchestra.com)

MH Orchestra este unica din România ce cultivă şi popularizează tradiţia germană a orchestrei de salon, şi vine în întâmpinarea melomanilor cu un repertoriu variat şi atractiv şi cu ochestraţii inovatoare. Aranjamentele orchestrale sunt concepute cu respectarea etalonulului muzicii de salon practicat între 1880 şi 1950 şi transpun în acorduri fin nobleţea, eleganţa şi efervescenţa romantică a perioadei.

** TangoPasion**

Şcoala şi comunitatea TangoPasion este fondată de Dragoş Samoil, profesor de dans, performer şi coregraf, promotor al dansului şi 𝐀𝐧𝐭𝐫𝐞𝐩𝐫𝐞𝐧𝐨𝐫 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥, 𝐜𝐨𝐨𝐫𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐍𝐨𝐚𝐩𝐭𝐞𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟑 (cel mai mare eveniment de dans urban din Romania).

Cu o istorie de +11 ani şi +1000 de elevi instruiţi Tangopasion este un spatiu de socializare si dezvoltare personala prin dans cu peste 100 de elevi activi.

Despre MUSICAL EXTRAVAGANZA

Concertul LOVE STORY face parte din seria de evenimente MUSICAL EXTRAVAGANZA by Allegro Productions & Agency. Concertele au menirea de a oferi publicului bucuria întâlnirii cu nume reprezentative ale scenei lirice, într-un cadru mai restrâns, ce oferă o perspectivă diferită asupra actului artistic faţă de cea de pe impozanta scenă a operei. Spectatorii sunt invitaţi să îşi admire soliştii preferaţi într-o atmosferă selectă, completată de un acompaniament de cameră, ce pune în valoare interpreţii într-o lumină caldă şi personală.

Această serie de evenimente reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii de muzică să se bucure de interpretări ale unor lucrări clasice, într-un mediu care îmbină rafinamentul artistic cu proximitatea cu publicul, sau de lucrări moderne în interpretare clasică. Astfel, spectatorii vor putea experimenta vibrațiile și emoțiile muzicii clasice într-un mod personal și profund. Fiecare concert din seria „Musical Extravaganza” va fi susținut de artiști de prestigiu, pentru o experiență afectivă şi auditivă de excepție.

Evenimentele sunt găzduite la Sala Dalles, alegere deloc întâmplătoare. Protagoniştii Musical Extrvaganza invită publicul într-un spaţiu cu tradiţie şi istorie în peisajul cultural şi urcă pe scena pe care, de-a lungul vremii, au concertat mari muzicieni precum George Enescu (26 concerte), Dinu Lipatti, Mihai Jora, Ionel Perlea, Ion Voicu sau Virginia Zeani.

Pentru a fi la curent cu evenimentele următoare din seria Musical Extravaganza vă invităm pe pagina Allegro Productions & Agency.