“Mindcraft Stories”, cea mai nouă publicație românească dedicată științei și tehnologiei

BRD – Groupe Société Générale lansează “Mindcraft Stories”, o publicație online dedicată științei și tehnologiei. Noul proiect editorial este condus de Vasile Decu, editor coordonator, și de Monica Georgescu, editor specializat pe jurnalism medical și de știință, și include semnăturile unei rețele extinse de colaboratori, jurnaliști și experți în domenii diverse, de la biologie până la inteligență artificială. Mindcraft Stories deschide așadar o conversație pe marginea descoperirilor tehnologice, a invențiilor și a noului, acordând o atenție particulară peisajului științific românesc, dar nu numai.

„Dacă ar fi să rezumăm relația noastră cu tehnologia într-o propoziție, aceasta ar fi «Suntem fani». Și, totuși, suntem o bancă și nu un gigant tech. De ce vorbim despre știință și tehnologie? Pentru că suntem conștienți de potențialul extraordinar al tinerei generații de creatori de tehnologie din România, alături de care am înțeles că și cea mai banală tehnologie cu care interacționăm este rezultatul unor eforturi însemnate, ale celor care îndrăznesc să aibă o viziune și să construiască pentru viitor.

Iar deciziile legate de cum și pentru ce folosim tehnologia ne aparțin. Și, pentru ca ele să fie corecte, este esențial să fim informați, indiferent de vârsta sau domeniul căruia ne-am dedicat. În Mindcraft Stories deschidem o conversație pe marginea descoperirilor, invențiilor și, în general, tot ce este nou, astfel încât să ajutăm comunitatea să fie la curent cu temele actuale, să vadă și să înțeleagă mai ușor lumea în care trăim cu toții, a spus Flavia Popa, Secretarul General al BRD – Groupe Société Générale.

Suntem fascinați de supereroi, gadgeturi SF ori școli de magie, dar uităm deseori că avem și noi o putere chiar mai mare: instinctul curiozității. Este, poate, cea mai versatilă unealtă a speciei umane și, antrenată, ne permite să facem tot ce visăm. Aceasta vrem să fie misiunea redacției Mindcraft Stories: să (ne) antreneze curiozitatea – atât a cititorilor, cât și a noastră, a jurnaliștilor. Prin reportaje ample, dosare tematice și voci relevante ale experților, încercăm să înțelegem cum se schimbă lumea cu ajutorul științei și tehnologiei. Îi invităm pe cititori să-și exerseze, alături de noi, abilitatea de a întreba de ce și cum”, a spus Vasile Decu, editor coordonator Mindcraft Stories.

Mindcraft Stories completează platformele MINDCRAFT – development hub de la BRD și BRD {code} prin care BRD susține creatorii de tehnologie din România, ajutând la evoluția echipelor, competițiilor și laboratoarelor de robotică pentru elevi și studenți, a cercetării și antreprenoriatului inovator și a întregii comunității IT&C.

Alături de Scena9 (platformă de jurnalism cultural) și Școala9 (platformă jurnalistică dedicată educației), Mindcraft Stories reconfirmă angajamentul BRD de a investi în dezvoltarea jurnalismului din România.

Website: www.mindcraftstories.ro

Despre  BRD – Groupe Société Générale

BRD – Groupe Societe Generale este a treia mare bancă a României și cea mai extinsă rețea bancară privată a țării. Bancă universală care oferă servicii atât persoanelor fizice, cât și companiilor, BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare.

Ca actor social, BRD investește în proiecte din domeniul culturii, educației și sportului, privilegiind proiecte care construiesc, dezvoltă, cresc o nouă generație și aduc valoare pe termen lung. Plecând de la convingerea că educația are cel mai mare impact asupra viitorului societății, banca își orientează eforturile și resursele pentru a construi sau susține programe care schimbă felul în care copiii sunt pregătiți pentru viitor. BRD este partener pentru școala românească în programe precum: Scoala9, BRD FIRST Tech Challenge (cea mai mare competiție națională de robotică), laboratoare de robotică pentru elevi si studenți, deschise la Universitatea Politehnică din București, Innovation Labs – program de pre-accelerare pentru start-up-urile tinere din România etc.