Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019

Pe 27 și 28 septembrie, București devine 💥 Capitala Cunoașterii, iar „sateliții” săi, din 💥 25 de orașe importante ale României, aduc Universul mai aproape!

🌍   „27 septembrie, o zi grozavă pentru știință!” #nce2019

25 de orașe mari din țară și cu Capitala, 26! Ca o hartă💫 astrală, România va fi o galaxie a cunoașterii pentru toți cei curioși și pasionați de știință, într-un eveniment desfășurat la nivel European, în toate statele membre.

27 septembrie aduce 🤖 #roboți umanoizi cu care poți interacționa așa cum nici n-ai fi visat, #bobine Tesla care vor crea 🌩#fulgereartificiale, #biciclete statice care generează suficientă #energie cât să-ți încarci 📱#gadgetul sau smartphoneul în timp ce faci sport.

Oamenii de știință își vor prezenta și invențiile premiate🏆  la concursurile mondiale, iar 🎓 cercetătorii vor invita publicul să ia parte la experimente inedite de laborator. Toate acestea se vor petrece în cele mai importante orașe ale României:

#Alba Iulia, #Arad, #Bacău, #Bârlad, #Baia Mare, #Brașov, #Buzău, #Bumbești-Jiu, #Câmpia Turzii, #Cluj-Napoca, #Craiova, #Constanța, #Deva, #Galați, #Hunedoara, #Iași, #Oradea, #Piatra Neamț, #Petrila, #Ploiești, #Sibiu, #Suceava, #Timișoara, #Tulcea și #Zalău.

Găsiți pe https://www.noapteacercetatorilor.eu detalii despre locul unde se vor desfășura evenimentele din țară cât și programele lor

La 🌃 #București, 🔎Noaptea Cercetătorilor Europeni 2019 se prelungește și în data de 28 septembrie, iar laboratoarele de cercetare, amplasate în Parcul Lumea Copiilor 🐣– intrarea de la Palatul Copiilor, vor prezenta publicului cele mai noi gadgeturi din viitoarea eră a tehnologiei, #experimente cu eprubete și soluții reactive, bobine „electrizante” care se vor „juca” haios cu părul spectatorilor, dar și sesiuni de🤔trivia pentru cei care rânvesc la titlul de🎓Cercetătorul Anului!

Un alt punct de atracție, care în alți ani a uimit pasionații de biologie este laboratorul unde au fost create soiuri de mini-fructe și legume, de culori nemaivăzute și cu gust nemaîntâlnit!

Vei mai găsi și workshop-uri despre #ASTRONOMIE #CHIMIE #FIZICĂ #ENERGIE și multe altele.

Așadar, dacă halatul alb de laborator și formulele cele mai complexe te atrag, vino să ne distrămși să cunoaștem Universul împreună, alăturându-ne celor peste 300 de orașe de pe continentul european pe 27 și 28 septembrie 2019

Program:

27 Septembrie 2019 între orele 17:00-22:00
28 Septembrie 2019 între orele 12:00-20:00

📍Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

📍Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

📍Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Vă așteptăm și vă rugăm din toți cromozomii să răspândiți vorba! Noaptea Cercetătorilor Europeni începe!

Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare. ​Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.