Afis Nocturna Bibliotecii @ BMB

Biblioteca Metropolitană București invită publicul bucureştean de toate vârstele, să petreacă în compania cărţilor încă o noapte albă, plină de activități menite să transforme simpla vizită la bibliotecă într-o experienţă culturală inedită.

Aflată la cea de-a VIII-a ediție,  NOCTURNA BIBLIOTECII se va desfășura vineri, 1 noiembrie, începând cu orele 18:00, în trei dintre filialele BIBLIOTECII METROPOLITANE BUCUREȘTI – Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, Filiala „Dimitrie Cantemir” și Filiala „George Coșbuc” – un adevărat periplu cultural‑distractiv care provoacă vizitatorii să-şi mai etaleze pentru o noapte frumoasele costume de Halloween.

Sediul Central „Mihail Sadoveanu” a pregătit o serie de activităţi speciale pentru această noapte: atelier de lectură şi creativitate pentru copii, operă, teatru, atelier Lip Dub, jocuri de societate, o mini-expoziţie de fotografii trimise de fanii pisicilor şi, bineînţeles, multe cărți surpriză.

Filiala „George Coșbuc” deschide nocturna cu un atelier de lectură, creativitate și îndemânare, urmat de un spectacol pentru iubitorii de SF şi o adevărată „vânătoare de cărți”. Pe durata evenimentului vizitatorii vor fi provocaţi cu răvaşe… ghiceşti sau citeşti!

Filiala „Dimitrie Cantemir” așteaptă copiii, de la ora 19:00, la un atelier de lecturi sonore, apoi un atelier creativ, jocuri distractive, karaoke, o paradă a costumelor și o vizionare de film. Desigur şi adulţii vor fi invitaţi să ia parte la activităţi ce le sunt dedicate: un atelier de creativitate şi un workshop despre inteligenţa emoțională şi empatie.

Mai multe detalii legate de programul evenimentelor găsiți pe www.bibmet.ro, pe paginile de Facebook ale filialelor și în documentul atașat. 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București publice, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

***

B i b l i o t e c a  M e t r o p o l i t a n ă  B u c u r e ș t i

NOCTURNA BIBLIOTECII – Noaptea cărţilor care ne bântuie zilele

1/2 noiembrie 2019

– PROGRAM EVENIMENTE –

Sediul Central Mihail Sadoveanu ACTIVITĂŢI INTERVAL ORAR
– Atelier de lectură şi creativitate pentru copii şi tombolă cu cărţi de la Editura Corint Junior
18:00-19:00
– Opera „altfel“ – Fantoma de la Operă, Anastasia, Notre-Dame de Paris s.a. – cu Daniela Ciociea, Alina Bottez, Manuela Mocanu şi Odin Ciociea, acompaniaţi la pian de Ieronim Buga. Prezentator: Cristina Lascu
19:00-20:00
– Atelier Lip Dub cu Bogdan Fînariu, one-shot video pentru public 0-99 ani, (ca să fie şi mai distractiv, veniţi şi voi în costume de Halloween!)
20:00-22:00
– Spectacol de teatru cu piesa „Pasărea Măiastră Maria Tănase“, cu Adriana Trandafir şi Andreas Petrescu. Spectacol realizat în parteneriat cu Teatrul Dramaturgilor Români.
22:00-23:00
– Trivia/ boardgames night
23:00-02:00
– Avampremiera videoclip-ului realizat în atelierul Lip Dub
24:00
– Carte pe neve, selfie corner, foto-expo cu pisici
permanent

Biblioteca Dimitrie Cantemir ACTIVITĂŢI INTERVAL ORAR
– Atelier de lecturi sonore pentru copii, cu Adriana Moca
19:00-20:00
Workshop inteligenţa emoțională şi empatie pentru părinţi cu Victor Blănaru
19:30-20:30
– Atelier creativ pentru copii: confecționat lilieci si dovleci din carton colorat
20:30-21:00
Atelier creativ pentru părinţi: croșetat covorașe din maccheroni
20:30-21:00
– Jocuri distractive şi mișcare cu Trupa Chaplin. Coordonator: Cristina Petre
21:30-22:30
– Parada costumelor de Halloween
22:30-23:30
– Karaoke
23:30-24:00
– Vizionare film
24:00-02:00

Biblioteca George Coşbuc ACTIVITĂŢI INTERVAL ORAR
– „Poțiunea pentru curaj” – Atelier de lectură, creativitate și îndemânare: preparăm împreună. Obs.: Se adresează copiilor cu vârste între 3 și… 99 ani.
18:00-19:30
– „Întâlnirea vrăjitoarelor” – Spectacol organizat de adolescenții iubitori de SF. Trupa proiectului „Acting OUT in English style” și copiii iubitori de basme. Tinerele „vrăjitoare” aduc în fața publicului piesa „The Spell” (Vraja), de data aceasta în limba română, iar apoi… tot ele, vor împărtăși publicului informații de tipul „Știați că?” despre istoria, tradițiile și superstițiile de Halloween! Pentru talentații autori ai basmelor scrise în cadrul proiectului „101 Basme Românești”, copii cu vârste între 7 și 14 ani, vom crea cadrul ideal pentru a-și prezenta creațiile în fața publicului!
20:00-21:30
– „Vrăjitori și vrăjitoare se pornesc la vânătoare!” – Vânătoare de cărți… Tinerii (de toate vârstele) sunt invitați să alcătuiască echipe de 3-5 membri, alături de care să dezlege o șaradă, ce-i va conduce către… titluri celebre din colecția Fantasy!
21:30-24:00
– „Picnicul Vrăjitoarelor!” – „Casa de Oaspeți” (anexa B) va găzdui, prilej de socializare și de „pus țara la cale” pentru adolescenți.
21:30-24:00
– „Ghicești… sau citești?”. Pe parcursul întregii seri, vizitatorii vor fi întâmpinați cu un coș cu „Tips or tricks”. Coșul va conține – atașate tradiționalelor bomboane – „răvașe” cu provocări… recomandări de lectură tip ghicitoare, pe care oaspeții vor fi invitați să le dezlege sau respectiv vor fi tentați să le împrumute.
permanent