În perioada 20 – 22 noiembrie 2019, Banca Națională a României în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale organizează noi activități de educație financiară în cadrul proiectului educațional „Să vorbim despre bani și bănci”. Astfel, timp de trei zile consecutive, vor avea loc o serie de întâlniri între specialiștii noștrii și elevi ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, Colegiului Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești și Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova.

Cu această ocazie, peste 200 de elevi vor primi informații și exemple care să le formeze nu doar cunoștințele viitoare financiare, dar și diferite abilități decizionale necesare în viața de zi cu zi. Discuțiile cu elevii se vor axa în explicarea funcționării economiei în general și a rolului pe care îl au banca centrală și băncile comerciale, în exemplificarea termenilor de economisire-creditare, preț-dobândă-putere de cumpărare etc.

Proiectul „Să vorbim despre bani și bănci”al Băncii Naționale a României, adresat educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar, reprezintă o modalitate de conștientizare și responsabilizare a copiilor pentru viața adultă, în contextul în care elemente de educație financiară se regăsesc în viața cotidiană a fiecăruia.

În acest an, reprezentanții BNR s au întâlnit în mod direct cu aproximativ 40000 de elevi, studenți și profesori, în cadrul activităților de educație financiară desfășurate la nivel național.