Coface România a relansat platforma Infoquick, locul unde începând de joi, 7 Februarie, pot fi descărcate, cu acces simplu și rapid, rapoarte financiare complete cu privire la firmele din România. Noua platformă poate fi accesată pe www.infoquick.ro și prezintă o evaluare clară a partenerilor de afaceri.

În această perioadă plină de riscuri, firmele din Romănia trebuie să aibă la îndemână, la distanță de doar câteva click-uri, informația corectă despre partenerii de afaceri, pentru a lua decizii rapide referitoare la afacerea pe care o desfășoară. Accesând InfoQuick, pot obține rapoarte care sa le evalueze partenerii de afaceri, să afle ce datorii au aceștia la ANAF, ce incidente de plata i-ar putea împiedica să își achite facturile, dacă au sau nu dosare în justiție, dacă apar la buletinul procedurilor de insolvență, unde au punctele de lucru și cine sunt cu adevărat acționarii.

“Încrederea este cheia oricărei relații, inclusiv dacă ne raportăm la relațiile de business, cu partenerii de afaceri. Încrederea nu este ceva palpabil, ci este un calificativ pe care îl primești în timp. În acest sens, InfoQuick vine în ajutorul celor care trebuie să decidă rapid încheierea unui parteneriat comercial prin oferirea informațiilor financiare necesare prezentate structurat, pe înțelesul managerilor. Concluzia raportului prezentată sub forma evaluării clasei de risc a companiei este rezultatul unui studiu detaliat realizat de experiții financiari Coface și poate fi privită ca o invitație la a deține o afacere sănătoasă cu riscuri financiare minime.“ a declarat Eugen Anicescu, Country Manager, Coface România.

Prin noua platformă InfoQuick, Coface România pune la dispoziția firmelor posibilitatea de a se baza pe informații clare, sigure și transparente, adaptate nevoilor, înainte de a alege partenerul de business. InfoQuick este aliatul perfect pentru o dezvoltare sănătoasă a afacerii.

Jumătate dintre companiile de azi au fost înființate după 2010, adică după criza economică, astfel încât nu au o maturitate suficientă pentru a face față unor provocari precum o posibilă recesiune. Ca urmare, furnizorii trebuie să fie mereu la curent cu evoluția performanței partenerilor lor de afaceri, pentru a evita riscul facturilor neplătite. Astfel, datele financiare extinse puse la dispozitie de rapoartele InfoQuick oferă informațiile necesare pentru a aprecia corect evolutia și pozitia financiară a unui partener de afaceri. În urma comandarii unui raport se poate vedea o evoluție a bilanțului, a contului de profit și pierdere, a stocurilor și a creanțelor, având o analiză completă asupra firmei partenere.

Informația este esențială, deoarece contribuie la fundamentarea celor mai bune decizii. În aceeași masură, viteza de reacție este esențială, iar companiile acționează într-un mediu concurențial din ce în ce mai agresiv. Nu in ultimul rand, bugete de cheltuieli ale companiilor sunt într-o continuă presiune din cauza majorărilor salariale.

Accesând platorma online www.infoquick.ro sunt obținute în câteva minute informațiile necesare pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește selecția și monitorizarea partenerilor de afaceri.