Paramount Channel rezervă întreaga zi de duminică, 24 februarie, marelui eveniment de peste Ocean, decernarea premiilor Oscar, ceremonie ajunsă la cea de-a 91-a ediție.

Pentru a sărbători gala, Paramount Channel le propune telespectatorilor un concurs. Premiul cel mare constă într-un set promoțional Paramount Channel care conține o pătură, o pernă, un termos și o cameră foto instant. Alte cinci cadouri (câte un hanorac și o cană) sunt puse în joc. Participanții trebuie să acceseze site-ul www.paramountchannel.ro și să răspundă la câteva întrebări legate de filmele câștigătoare de Oscar și  difuzate de Paramount Channel pe 24 februarie.

Cinefilii vor putea viziona pe parcursul zilei filme celebre, precum „Romeo și Julieta“, „Dream Girls“, „Fiecare se crede normal“, „Star Trek“ și „Blue Jasmine“.

Seara începe cu Forrest Gump“, de la ora 19.00. Filmul regizat de Robert Zemeckis i-a adus primul Oscar lui Tom Hanks și spune povestea lui Forrest, un individ cu un nivel scăzut de inteligență, dar pe care viața îl face să privească dincolo de defectele lui și să lupte cu curaj, pentru a avea grijă de fiul său, rămas orfan de mamă.

De la ora 22.00, va putea fi urmărit filmul  „12 ani de sclavie“, în regia lui Steve McQueen, care evocă momentele emoționante prin care trece Solomon Northup, un om de culoare care este vândut ca sclav înainte de izbucnirea Războiului Civil din SUA. Solomon nu se lasă doborât de cruzimea și de privarea de libertate în cei 12 ani de chin și își păstrează demnitatea.

„Lebăda neagră“ este o altă capodoperă care merită văzută sau revăzută, de la ora 00:55. În thrillerul regizat de Darren Aronofsky, Natalie Portman interpretează rolul Ninei, o balerină care este în competiție cu o nouă rivală, Lily (Mila Kunis). A doua actriță are toate calitățile pentru a juca rolul senzual al unei lebede negre. Cuprinsă de anxietate și halucinații, Nina se luptă pentru a putea face față repetițiilor și pentru a juca un rol care în ochii altora nu i se potrivește.