Advertising4U.ro Platforma de Promovare ONLINE

Platforma RESPECT pentru Drepturi și Libertăți condamnă presiunile exercitate de Ministrul Sanătății și Primarul General al Capitalei asupra fondatorilor, membrilor și cetățenilor români care susțin Asociația „Dăruiește Viață”.

Construcția unui spital pentru copii din fonduri private este un act eminamente apolitic. Suspiciunile induse în mod deliberat în spațiul public cu privire la presupusele intenții politice ale fondatoarelor acestei asociații nu sunt asimilabile libertății de exprimare. E o formă crasă de bullying politic și un atac frontal la adresa funcționării organizațiilor non-profit care există în slujba unora dintre cei mai vulnerabili dintre noi: copiii cu cancer.

Credem că încercările de denigrare și asfixiere a acestor inițiative în folosul comunității care nu pot fi controlate politic de PSD reprezintă un atac la adresa democrației – ea nu poate rezista în absența libertății de asociere a celor care își propun să se implice în viața comunității lor și care trag la răspundere autoritățile centrale și locale, inclusiv Guvernul și Primăria Generală a Capitalei, pentru lipsa lor de eficiență și de implicare. Sunt vulnerabilizați cei pentru care drepturile copilului nu sunt simple abstracții, ci un angajament de fiecare zi pentru a asigura accesul acestor micuți la servicii de sănătate esențiale pentru a rămâne în viață.

Ne exprimăm solidaritatea cu Asociația „Dăruiește Viață” și cu cei care sunt delegitimați și  stigmatizați pentru munca lor în domenii sensibile în care statul român a eșuat rușinos. Organizațiile neguvernamentale din sectorul social trebuie să aibă pe mai departe posibilitatea de a-și desfășura activitatea pentru care au fost înființate în condițiile legii, fără presiuni și imixtiuni abuzive din partea autorităților.

Platforma RESPECT