Orange România anunță deschiderea înscrierilor pentru 5G Technology Tour, o serie de evenimente de tip hackathon dedicate dezvoltatorilor de produse și antreprenorilor care vor avea astfel acces la cele mai noi tehnologii și echipamente.

5G Technology Tour va avea loc în cele 4 orașe în care Orange Romania a lansat comercial rețeaua 5G și va avea parteneri comunitățile antreprenoriale locale:

  • București: TechHub Bucharest, 27 – 29 martie
  • Iași: Fab Lab Iași, 10 – 12 aprilie
  • Cluj-Napoca: Silicon Forest, 7 – 9 mai
  • Brașov: CATTIA (Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri), 28 – 30 mai

Pe parcursul a 3 zile, participanții vor participa la sesiuni de prezentări și discuții despre tehnologii și vor dezvolta prototipuri de produse folosind suita de tehnologii puse la dispoziție, cu susținerea experților Orange și ai partenerilor. Cele mai bune proiecte vor primi susținere pe termen lung, prin includerea în programul Orange Fab.

La 5G technology Tour se pot înscrie atât echipele deja formate care au un produs sau un prototip pe care doresc să-l îmbunătățească, cât și programatorii, inginerii hardware, designerii și managerii de produs care au sau sunt în căutarea unei idei de produs.

“Prin aceaste evenimente ne dorim să susținem crearea de produse care îmbunătățesc modul în care oamenii trăiesc și își conduc afacerile. Vrem să identificăm dezvoltatori pasionați de produse și aplicații, în domenii precum securitate, mobilitate, retail, smart city, media, entertainment, sănătate sau educație digitală, pe care să îi susținem pe termen lung cu acces la tehnologii și oportunități de afaceri.” a declarat Cristian Paţachia, Development & Innovation Manager în cadrul Orange România.

Participanții vor primi acces la o suită de echipamente, tehnologii, API-uri și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G sau Internet of Things:

  • Conectivitate 5G, LoRaWan sau LTE-M (rețele dedicate conectării obiectelor IoT)
  • Live Objects, platforma dezvoltată de Orange pentru gestionarea obiectelor IoT
  • Flexible Engine, serviciul Orange Business Services de cloud public prin care clienții pot optimiza, transforma și dezvolta rapid aplicații de business
  • Acces la API-uri de Wi-Fi Smart City Data Feed și evenimente de Cyber Security din platforma Business Internet Security
  • Acces la resurse 5G dezvoltate în proiectele de cercetare Horizon 2020, SLICENET, MATILDA, 5G-EVE și 5G-VICTORI

Mai multe detalii și formularul de aplicare pentru evenimente sunt disponibile la orangefab.ro