Advertising4U.ro-Stiri.de.Business

OTP Bank România lansează prima platformă dedicată clienților Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM) – Creditul Rachetă. Antreprenorii care doresc să obțină unul din produsele de finanţare de pe această platformă o pot face prin aplicarea 100% online.  

Acest proces inovator vine în întâmpinarea nevoilor clienților, generate de tendința de digitalizare și aliniate cu strategia de dezvoltare organică a OTP Bank România. Astfel, antreprenorii pot aplica online pe noua platformă pentru a obține o gamă diversificată de produse de finanțare atât negarantate, cât și garantate, cu un flux rapid și simplificat.

Creditul Rachetă este destinat IMM-urilor cu o cifră de afaceri anuală de maximum cinci milioane de euro. El se adresează atât clienților existenți ai OTP Bank România, cât și celor noi. Suma maximă care poate fi solicitată diferă în funcție de tipul de produs selectat și de situația financiară a companiei. Creditul nu poate depăși suma de 300.000 euro (sau echivalentul în lei al acestei sume), și poate fi accesat atât pentru finanțarea activității curente, cât și pentru finanțarea investițiilor.

Astfel, pentru început, cei care aplică online pentru Creditul Rachetă vor completa un set minim de informații și vor încărca pe platforma dedicată un set minim de documente: acordul pentru interogarea la Biroul de Credit, cel de consultare la Centrala Riscului de Credit și ultimul bilanț anual. În baza informațiilor completate, în câteva secunde se va primi un răspuns preliminar cu privire la solicitare, iar aprobarea finanțării se va face în cel mult 24 de ore. În plus, pentru și mai mult confort, clienții au posibilitatea să selecteze sucursala unde doresc să se prezinte pentru semnarea documentației de credit.

Strategia OTP Bank se concentrează pe dezvoltarea permanentă de noi produse, conform cu cele mai înalte standarde de calitate. Mizăm pe digitalizarea accelerată a proceselor pentru a asigura un acces imediat și simplificat la resurse financiare și pe experiența directă cu clientul pentru a genera valoare. Având în vedere că IMM-urile sunt o prioritate pentru noi, vrem să creştem cota de piaţă în relație cu ele, deoarece reprezintă o parte foarte importantă a economiei reale. Creditul Rachetă vine în întâmpinarea nevoilor IMM-urilor de astăzi. Acest produs inovator demonstrează încă o dată efortul continuu al OTP Bank România de a se adapta constant la tendințele din piața bancară, în permanentă schimbare„, a declarat Alexandru Gabriel Neagu, Director Direcţia IMM, în cadrul OTP Bank România.

Despre OTP Bank România 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group aniversează 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 12 țări.