OTP Bank România anunță semnarea parteneriatului cu Asociația Română de Fintech (RoFin.tech), organizația care reunește industria de fintech din România, ai cărei membri sunt companii fondate de antreprenori români, care dezvoltă soluții de tehnologie financiară.

În calitate de partener al RoFin.tech, OTP Bank face încă un pas în cadrul strategiei băncii de dezvoltare digitală și inovație, dar și de automatizare și susținere a performanței tehnologice din sectorul financiar local.

“OTP Bank se află într-un proces accelerat de transformare digitală, în care s-a investit semnificativ în ultima perioadă. Astfel, asocierea cu RoFin.tech reprezintă o oportunitate de dialog și colaborare cu organizații de profil relevante și companii fintech dornice să se dezvolte. OTP Bank va sprijini membrii RoFin.tech, peste 20 de start-up-uri și scale-up-uri românești, oferindu-le acces la experiența și resursele băncii. Viziunea de dezvoltare a OTP Bank se bazează pe digitalizare, inovație și servicii la cel mai înalt nivel de calitate, centrate pe tehnologie, dar și pe interacțiunea cu clientul. Cred că aceste caracteristici constituie premisele unui parteneriat de succes, pe termen lung”, a declarat Constantin Mareș, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Digital.

Printre obiectivele RoFin.tech se află intermedierea schimbului de experiență între membrii asociației din România și partenerii acesteia, la nivel european, precum și sprijinirea creării și dezvoltării canalelor offline și online, de care firmele autohtone au nevoie pentru a crește și a-și extinde operațiunile la nivel național și internațional.

„Ne bucurăm să strângem rândurile în jurul inovației tehnologice în industria financiară și ne simțim onorați că RoFin.tech a devenit deja catalizatorul acesteia. Alăturarea OTP Bank reprezintă strângerea relațiilor cu acest important grup bancar regional și sperăm să vedem cât mai multe colaborări cu companiile locale de fintech, mai ales că este unul din jucătorii bancari pentru care domeniul este strategic.” Cosmin Cosma, Președinte al Asociației Române de Fintech.

La nivel de grup, OTP are o politică solidă de colaborare cu companii fintech prin programul OTP Startup, care sprijină startup-urile din zona tech. În cadrul programului sunt dezvoltate proiecte dedicate pentru eficiență internă, zona de servicii pentru clienți, inovarea produselor și securitate.

Despre OTP Bank

 OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți.

Cu o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Despre RoFin.tech

 Asociația Română de Fintech a fost înființată în ianuarie 2020 și reunește în prezent 21 de membri care reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiei financiare (fintech). Are două obiective bine fundamentate încă de la înființare: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene care pot avea un impact asupra industriei fintech, dar și crearea și facilitarea a cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației. RoFin.Tech este membru fondator al European Digital Finance Association (EDFA), o asociație la nivel european care reprezintă companiile fintech din întreaga Uniune în interacțiunile lor cu instituțiile UE.

Mai multe informaţii despre membrii si activitatile asoctiatiei puteţi găsi accesand https://www.rofin.tech/.