„Pastorala” este titlul sub care Centrul Național de Artă Tinerimea Română invită publicul miercuri, 7 octombrie 2020,  de la ora 18, la Palatul Tinerimea Română la recitalul Cvartetului Arcadia, compus din Ana Török – vioară, Răsvan Dumitru – vioară, Traian Boală – violă şi Zsolt Török – violoncel, invitați fiind violoncelistul Ştefan Cazacu singurul violoncelist român calificat în semifinala Concursului Internațional George Enescu 2020-2021 și violistul Mihai Oşvat, pentru a prilejui publicului o întâlnire în premieră cu Simfonia a VI-a “Pastorala”, una dintre cele mai frumoase simfonii ale lui Beethoven.

Versiunea consacrată pentru sextet de coarde îi aparține organistului și compozitorului german Michael Gotthard Fisher, iar cei șase muzicieni excepționali promit o versiune camerală plină de energia, culoarea și poezia care au făcut cunoscute temele acestei simfonii în toată lumea.

Compunând formația camerală cu cea mai activă prezență internațională la acest moment, tinerii muzicieni ai cvartetului Arcadia revin prin acest concert în sprijinul sărbătoririi capodoperelor beethoveniene, la un standard artistic cât mai înalt, în încercarea de a compensa imposibilitatea publicului de a se reîntâlni în concerte live cu o orchestră simfonică.

„Pastorala” oferă, așadar, o nouă întâlnire cu arta interpretativă de înaltă clasă a cvartetului Arcadia și a valoroșilor săi invitați, pe o muzică nemaiauzită în acest fel încă pe scenele noastre, ce va captiva cu siguranță publicul.

Prezent în peisajul internaţional al muzicii de camerã, Cvartetul ARCADIA s-a format în 2006 în timpul anilor de studiu la Academia de Muzicã „Gheorghe Dima” din Cluj. Cvartetul a concertat la Spring Festival (Budapesta), George Enescu Festival (Heidelberg), Cité International des Arts (Paris), Alte Oper (Frankfurt), Pollack Hall (Montreal), Concertgebouw (Amsterdam), Wigmore Hall, Q’arto Mondi Festival (Polonia), Salle Gaveau (Paris), Tel-Aviv, Mecklenburg Vorpommern Festival, Kammermusiktage Mettlach, Zeist Music Days Festival (Olanda), Portugalia, Marea Britanie, China. Ansamblul a câştigat numeroase competiţii de muzicã de camerã, printre care International Chamber Music Competition (Hamburg, 2009), Almere International Chamber Music Competition (2011), Wigmore Hall London International String Quartet Competition (2012), Osaka International Chamber Music Competition (2014). Au debutat discografic în 2009 cu un disc Mendelssohn – Brahms lansat de Fontenay Classics International (Hamburg), continuând înregistrarea cvartetelor de Leos Janacek nr. 1 şi nr. 2 lansată în 2013 la Orchid Classics (Londra). În stagiunea 2014 – 2015, Cvartetul Arcadia a întreprins un turneu de 12 concerte în Japonia şi a susţinut concerte în Europa, la Wigmore Hall, Vienna Musikverein, Aldeburgh Festival, Grafenegg Festival, Silver Lyre Festival (Sankt Petersburg), Berlin Konzerthaus, Norwich Festival, Madrid şi a debutat cu o transmisiune de la Wigmore Hall la BBC Radio3.

Organizator :  Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Observator Cultural, Liternet, Q Magazine, Mişcarea de rezistenţă.