Apariția Elizei  Puchianu ca solistă la Museum of Fine Arts Boston în cadrul stagiunii Sound Bites 2016 a fost debutul pianistei în Statele Unite ale Americii. Concertele și recitalurile sale au purtat-o apoi pe scene din Haga, Amsterdam, Varșovia, Bielsko, Paris, Venetia, Viena, Vilnius, Bratislava, Padova, Ulm, Traunstein și Las Palmas. Eliza a concertat ca solistă cu Orchestra Națională Radio, și cu orchestra RIAMSO pe scena National Concert Hall din Dublin și Castalia Hall din Kilkenny.  Câștigatoarea Yamaha Scholarship for Pianists din anul 2014, a absolvit Royal Irish Academy of Music în acelasi an. Activitatea sa se extinde și în domeniul acompaniamentului prin colaborarea cu Wexford Opera Festival 2013, Opera Briefs 2013 și 2014, Edinburgh Festival 2011, Concursul National George Enescu 2014, Jeunesses Musicales 2015, și Academia Sighișoara. În 2016, 2017 și 2018, a fost selectata ca acompaniatoare a programului STEP de la Boston Symphony Hall, iar din 2019 este profesor acompaniator asociat al Colegiului Național de Muzica George Enescu unde activează în calitate de  coordonator al catedrei de corepetiție- acompaniament a colegiului.

Experiența sa pedagogică enumeră  poziții ca profesor la Leesson Park School of Music, Irlanda (2014-2016), Steinert M.& Sons Piano Academy, SUA (2018-2019) și apartenența în juriile concursurilor de pian Allegretto, Brownissimo și Lirika Piano Competition din București (2019, 2020, 2021).

În prezent, interpreta se concentrează pe construirea unor repertorii pianistice mai puțin cunoscute, în special ocupându-se de creația muzicală a compozitoarelor din secolele XVIII-XIX-XX.

Marți, 7 decembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

RECITAL DE PIAN
ELIZA PUCHIANU

Program

Johann Sebastian Bach – Preludiu şi fugă în fa diez minor din Clavecinul bine temperat (vol. II), BWV 883

Cécile Chaminade – Sonata în do minor, op. 21

Robert Schumann – Fantezia în do major, op. 17

Amy Beach – Improvizaţie, op. 128, nr. 5

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român ( doar cu o oră înainte de începerea concertului !). Plata doar în numerar.
Telefon: 021.315.68.75

– Online, accesand site-ul www.fge.org.ro – sectiunea „Calendar“.Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condițiile prevăzute de lege.

Accesul în sala Ateneului Român este permis „cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toţi participanţii sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 şi este asigurată purtarea măştii de protecţie”. Verificarea acestor condiții se va face înainte de accesul în incinta Ateneului Român.