window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-127554769-2');
  • Ateneul Roman by HoratiuLinca.ro 4 Advertising4U

Duminică, 26 iunie, la ora 19.00, Filarmonica „ George Enescu” îl are ca invitat în recital pe scena Ateneului Român pe pianistul Andrei Vieru, într-un program cu lucrări de Bach și Brahms.

Personalitate complexă, pianistul, scriitorul și matematicianul ANDREI VIERU a fost discipolul lui Dan Grigore la Conservatorul din Bucureşti, după care a studiat cu Carlo Zecchi la Salzburg și Lev Naoumov la Moscova. Stabilit la Paris din 1988, distinsul muzician a cântat ca solist pe scene din întreaga Europă, iar discografia sa cuprinde înregistrări realizate pentru prestigioase case de discuri, cum sunt Harmonia MundiINA Mémoire vive sau Alpha. Critica muzicală îl consideră un formidabil interpret al lui Bach.  Andrei Vieru este cercetător în domenii ale matematicii  (teoria sistemelor dinamice şi teoria numerelor), iar activitatea publicistică se concretizează în colaborări cu reviste din Franţa și România: NRFMagazine LittéraireCahiers de l’HerneDilemaObservator cultural. A publicat volumele Le gai Ecclésiaste (Ed. Seuil, 2007), Éloge de la vanité (Ed. Grasset 2013), pentru care a primit Premiul Casanova, atribuit autorilor europeni de limbă franceză, o nouă traducere a teatrului lui Pușkin, însoțită de un eseu despre traducere și interpretare (Ed. Vendémiaire 2021 și Elogiul vanității. Mic tratat de libertate (Ed. Humanitas 2021)

„Karl Popper spunea c ă muzica este, probabil, cea mai insolită, originală și chiar miraculoasă realizare a civilizației occidentale, poate chiar mai mult decât știința. Abia aștept să reîntâlnesc publicul bucureștean, să-l fac să simtă că filozoful a avut dreptate”, declară Andrei Vieru în invitația adresată publicului bucureștean.

Filarmonica George Enescu
Duminică, 26 iunie  2022, ora 19.00 – Ateneul Român

ANDREI VIERU – pian

Program

Johann Sebastian Bach – Partita nr. 6, în mi minor, BWV 830

Johann Sebastian Bach – Fantezia cromatică și fuga, BWV 903

Franz Schubert – Șase momente muzicale

Sponsor – AVINCIS

 Biletele se pot procura:

– De la Casa de Bilete a Ateneului Român

Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)

– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.

Go to Top