Reputatul pianist italian Roberto Prosseda propune publicului un program inedit, în recitalul care va avea loc în 5 februarie, de la ora 19, la Ateneul Român. Minunata muzică de film a lui Ennio Morricone, muzica mai puţin cunoscută pentru pian a lui Giacomo Puccini, sunt completate de pagini din creaţia lui Felix Mendelssohn, pe care Prosseda a înregistrat-o integral, în calitate de artist al renumitei case de discuri Decca. Tot din muzica marelui romantic german, Roberto Prosseda a interpretat Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră în 2018, împreună cu Orchestra Filarmonicii “George Enescu”.

Artistul a apărut în compania unor orchestre de primă mărime, precum London Philharmonic, Moscow State Philharmonic, Berliner Symphoniker, Royal Liverpool Philharmonic, Leipzig Gewandhaus, şi este invitat în mod frecvent în concerte dirijate de personalităţi ca  Riccardo Chailly, Yannik Nezeit-Seguin, Tugan Sokhiev, Oleg Caetani.

Recitalul este organizat în colaborare cu Institutul Italian de Cultură din Bucureşti.

Biletele se pot cumpăra
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“.
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.