În ultimii ani, domeniul medical a devenit tot mai dinamic, oferind pacienților șansa de a beneficia de oportunități inovatoare de diagnosticare și tratament. Evoluția și integrarea tehnologică în procesul medical au permis brokerilor de asigurări să dezvolte aplicații menite să ajute persoanele asigurate. MediHelp s-a aliniat acestei tendințe punând la dispoziție persoanelor asigurate accesul la aplicații inovatoare precum My Digital Doctor și la o platformă de Second Opinion.

My Digital doctor este o aplicație medicală care pune la dispoziția utilizatorilor asistență medicală prin telefon sau apel video, în orice moment și oriunde pe glob, din partea unei echipe de medici specialiști. Aceasta permite programarea consultațiilor în funcție de programul asiguratului și oferă acces la servicii medicale fără ca beneficiarul să se deplaseze de acasă.

Prin intermediul aplicației se pot trimite rezultatele testelor medicale, iar în funcție de tipul de probleme pe care asiguratul le resimte, de fusul orar și de limba pe care o vorbește, va fi repartizat unui specialist. Pacientul va putea discuta cu medicul care i-a fost desemnat, care va analiza simptomele acestuia, planul de tratament, istoricul medical, rezultatele testelor și rapoartelor medicale, urmând o serie de recomandări.

Prin intermediul platformei de Second Opinion, asigurații au posibilitatea de a le fi revizuit diagnosticul inițial. Pacientul are acces la platformă după ce apelează centrul de asistență pentru a fi preluat de un coordonator de caz. Acesta se va ocupa de colectarea documentației necesare și va lua legătura cu specialistul internațional care va analiza cazul pacientului.

Serviciul de Second Opinion acoperă și afecțiuni precum cancerul și pune la dispoziția pacientului un mecanism prin care o echipă internațională de specialiști în oncologie reevaluează cazul și oferă o alternativă pentru diagnosticul inițial. În urma revizuirii, pacientul va primi un raport digital cu concluziile detaliate și recomandările medicului care a oferit a doua opinie medicală.

Orice persoană poate beneficia de aplicația My Digital Doctor și de platforma de Second Opinion prin intermediul unei asigurări private de sănătate MediHelp Internațional.

Suntem în permanență atenți la nevoile pe care clienții noștri le au și încercăm constant să diversificăm gama de servicii pentru a veni în întâmpinarea provocărilor pe care le resimt. Dinamica globală a pieței muncii face ca tot mai multe persoane să călătorească sau să locuiască pentru perioade îndelungate în alte state decât cele de origine. Cu ajutorul My Digital Doctor le oferim oportunitatea de a avea în continuare acces la servicii medicale la cele mai înalte standarde. În același timp, platforma pentru Second Opinion reprezintă o soluție eficientă pentru cei care doresc să aibă certitudinea unui diagnostic sau tratament corect,spune Elena Ciobanu, Director Operațional MediHelp Internațional.