Healthy by Design Building Institute (HDBI) a acordat producătorului britanic de sisteme de control pentru corpuri de iluminat Prolojik Limited certificarea IMMUNE Building Standard™ pentru sediul central din Buckinghamshire, Marea Britanie. Clădirea de birouri deținută de Prolojik Limited, care a contribuit la standardul IMMUNE™, a obținut eticheta IMMUNE™-Strong în urma angajamentului companiei de a implementa măsuri de siguranță pentru sănătate și de a crea un spațiu de lucru mai sănătos pentru angajați.

Acesta este un indicator clar pentru succesul primului standard open source conceput pentru clădiri de birouri și adaptabil oricărui mediu construit, având ca obiectiv să crească rezistența spațiilor interioare la amenințările actuale și viitoare pentru sănătate.

„The IMMUNE Building Standard™ ia avânt și beneficiază de un interes crescut din partea liderilor din întreaga lume care încearcă să reducă efectele Covid-19 asupra spațiilor construite și să contribuie în mod sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului. Felicităm Prolojik Limited pentru viziune în procesul de proiectare a standardului și leadership în implementarea standardului în sediul central”, a spus Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property și președintele European Property Federation.

Sediul central al Prolojik Limited integrează în prezent un set coerent de măsuri, bazate pe știință și tehnologie, dintre cele 135 de criterii recomandate de IMMUNE™ pentru un mediu sănătos prin design. Printre măsurile IMMUNE™ se numără sisteme eficiente de filtrare a aerului și a apei și măsuri stricte pentru igienă, spațiul de carantină IMMUNE™ care funcționează ca o zonă special concepută, complet echipată și gata de utilizare în cazul nevoii imediate de izolare a persoanelor expuse, și depozitul de urgență IMMUNE™, care este un sistem logistic de răspuns în cazul unei pandemii.

„La Prolojik suntem încântați să fim un colaborator al standardului IMMUNE™ și, în același timp, să obținem certificarea IMMUNE™-Strong pentru sediul nostru. Principiile The IMMUNE Building Standard™ sunt aliniate obiectivelor noastre operaționale și strategice de a sprijini revenirea sigură în mediul construit atât a companiei noastre, cât și a clienților pe care îi sprijinim”, a spus Asela Rodrigo, fondator și managing director al Prolojik Limited.

Certificarea IMMUNE™ Strong a sediului Prolojik Limited are la bază un proces complex de evaluare desfășurat de Build Green, companie autorizată independentă care a contribuit la dezvoltarea standardului.

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de birouri de clasa A din România, având o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri de clasa A, în clădirile Novo Park și West Gate Business District din București, unde lucrează peste 20.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat The IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, open-source, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites. În total, compania a investit până acum peste 400 de milioane de euro în România.

Despre Prolojik Limited

Prolojik este o companie inovatoare care permite proiectanților, instalatorilor și utilizatorilor de sisteme de comandă pentru iluminat să valorifice rețeaua extinsă a Prolojik în diverse scopuri. Prolojik combină tehnologia cu protocol deschis cu expertiza în inginerie pentru a crea produse ce oferă clienților cele mai moderne soluții care se pot adapta și evolua, întrucât experți din întreaga lume lucrează la dezvoltarea acestei tehnologii, iar beneficiile includ soluții inteligente și intuitive de control, maximizarea economiilor de energie și reducerea costurilor, precum și soluții cu protocol deschis, scalabile și adaptate pentru viitor.

Toate produsele sunt fabricate în Marea Britanie, pentru a garanta un control complet asupra calității, creând în același timp locuri de muncă și sprijinind segmentele de inginerie și tehnologie din Marea Britanie. În 2015, Prolojik a fost prima companie care a lansat sistemele Power Over Ethernet (POE) pe piața din Marea Britanie, sub forma sistemului revoluționar și premiat LIGHTMATRIX.