Qreator by IQOS a lansat expoziția Unzip your Mind by Alex Chinneck

În spațiul Qreator by IQOS a fost lansată expoziția Unzip your Mind by Alex Chinneck – un proiect care îmbină arta, ingineria și arhitectura. Evenimentul s-a desfășurat în prezența artistului britanic, care a prezentat, în premieră după Milano Design Week, o serie de instalații special concepute pentru a ilustra ideea unui viitor mai bun.

Fermoarul, devenit deja semnătura recognoscibilă a lui Chinneck, este elementul de legătură între instalația originală prezentată în primăvara acestui an în Milano și Unzip Your Mind, expoziția gândită de artist în colaborare cu Qreator. Folosind acest simbol, Alex deschide în stil suprarealist nu doar pereți făcuți din piatră, ci și noi perspective.

Despre filosofia care stă la baza tuturor lucrărilor sale, artistul britanic afirma: „Încerc să împletesc momente de magie în viața de zi cu zi, creând experiențe accesibile, care pot fi văzute, înțelese și plăcute de cât mai mulți oameni.”

Materiale familiare primesc noi valențe, provocând vizitatorii să se întrebe cum arată, cum se simte și cum poate fi un viitor mai bun, tocmai această putere de a oferi noi perspective stând la baza colaborării dintre artist și IQOS.

„Ceea ce a resușit Alex Chinneck prin expoziția Unzip your Mind este exact reprezentarea folosofiei de transformare pe care o are și IQOS. Creativitatea, transparența, designe-ul și inovația se regăsesc în fiecare obiect creat de Alex. Faptul că a venit la București pentru a-și prezenta opera la Qreator repune România pe harta internațională a evenimentelor de artă și design.” – Mirela Bucovicean, curator în cadrul proiectului Institutul Qreator.

Qreator by IQOS și-a propus încă de la lansare să aducă în premieră experiențe care inspiră și susțin comunitățile creative din București. Expoziția Unzip your Mind deschide seria evenimentelor care celebrează împlinirea a doi ani de Qreator și poate fi vizionată în perioada 22 august – 18 septembrie.

Intrarea este gratuită.

În spațiul Qreator by IQOS este permis doar accesul persoanelor majore.