Raben Group a înregistrat rezultate impresionante pe piața din România în 2018, în ceea ce privește cifra de afaceri și creșterea numărului de angajați. Anul trecut, compania a avut parteneriate importante cu jucători mari internaționali, lansând un nou serviciu de transport maritim și aerian specializat pe încărcături agabaritice și proiecte speciale.

Anul 2018 a fost un an de consolidare a rețelei dea  distribuție interne și de creare a unei baze care să ne permită o creștere mult mai accelerată în 2019. Acum putem spune ca avem o cifră dublă de afaceri față de 2017, un număr dublu de clienți activi și o rotație de personal foarte redusă. În funcție de condițiile economice din acest an, avem în vedere extinderea rețelei de distribuție, pentru a fi mai aproape de clienții noștri din toate regiunile țării”, afirmă Valentin Storoj, Managing Director, Raben Logistics România.

De asemenea, Grupul a realizat o serie de investiții importante în cadrul companiilor de la nivel european, precum deschiderea de depozite noi și sedii, extinderea conexiunilor internaționale și dezvoltarea de echipamente inovatoare pentru eficientizarea operațiuniilor.

 Raben în Germania

 După un 2017 intens pe piața germană, Raben nu a încetinit ritmul deloc. Luna ianuarie din 2018 a dus la lansarea unei rețele proprii de transport, alcătuită din 32 de filiale și 46 de locații, cu aproape 3.000 de angajați și o flotă de aproximativ 2.000 de vehicule. Acest pas reprezintă o piatră de hotar pentru Raben Trans European Germania, deoarece a oferit companiei posibilitatea de a oferi servicii independente de transport și expediere către clienți din întreaga țară și pe conexiuni internaționale. Lansarea rețelei proprii a fost posibilă datorită creșterii organice și achizițiilor de companii logistice locale realizate de la sfârșitul anului 2016 până în prezent. În contextul extinderii și dezvoltării rețelei, în toamna anului 2018, TGL TransportLogistik din Schüttorf s-a alăturat business-ului, care a fost preluat de Grupul Raben de la Grupul GREENLINE. În septembrie, Raben Trans European Germania a deschis un nou sediu în Mannheim și și-a extins filiala în Gütersloh.

 „Sunt extrem de mândru de creșterea constantă și sustenabilă înregistrată în Germania. Reacțiile clienților noștri după lansarea rețelei independente au fost foarte bune, deoarece încercăm să atingem în mod optim obiectivele economice ale clienților noștri și să răspundem așteptărilor lor. Ceea ce mă face pe mine fericit este faptul că observăm un sentiment tot mai mare de mândrie în brandul nostru în rândul angajaților, anul trecut rata de angajare în Germania crescând cu până la 22%.”, afirmă Ewald Raben, CEO Grupul Raben. „În prezent, derulăm noi investiții care vor completa rețeaua noastră cu centre logistice moderne și vom deschide în curând o nouă filială în Fahrbinde. De asemenea, intenționăm să extindem conexiunile internaționale în cadrul Grupului, urmând să vorbesc mai mult pe această temă la Munich Trade Fair din luna iunie.”

Ultimul trimestru al anului trecut a fost marcat de lansarea legăturilor zilnice regulate între Germania și Italia, care au ca scop sprijinirea comerțul cu bunuri pentru clienții existenți din aceste țări. Zona Ruhr, Stuttgart și Nürnberg au fost conectate cu Milano în Lombardia și Verona din Veneto, asigurând livrarea de transporturi între aceste regiuni-cheie, în termen de două zile lucrătoare.

Raben în Polonia

În luna aprilie, a fost deschisă oficial unitatea din Chlebnia, unde a fost relocată sucursala din Grodzisk Mazowiecki. Proiectul de investiții realizat de Panattoni Europe constă în depozitul cross-dock cu capacitate de aprox. 8.000 m² și un depozit cu capacitate mare de depozitare de 34.000 m², care poate stoca aprox. 50.000 de paleți. Astfel, acesta poate realiza zilnic mai mult de 4.000 de expedieri și poate gestiona aproximativ 265 de camioane.

O jumătate de an mai târziu, sucursala din Czechowice-Dziedzice s-a mutat într-o locație nouă în Parcul Beskid 7R, un complex modern în care Raben Logistics Polska deține o suprafață de 3.440 de metri pătrați de depozit cross-dock clasa A și peste 500 de metri pătrați de birouri.

Ambele facilități sunt amplasate într-o locație foarte convenabilă, iar în timpul construcției lor s-a acordat o atenție deosebită aspectelor legate de siguranță și mediu. Acesta a fost motivul pentru instalarea soluțiilor moderne de protecție împotriva incendiilor, a luminatoarelor de acoperiș, a iluminării cu LED-uri și a radiatoarelor pentru încălzirea camerelor. Între timp, a fost deschisă o nouă locație a sucursalei Opole, care se află în depozitele CTP nou construite. Acolo, Raben utilizează un depozit cu o capacitate de 3.000 metri pătrați și 20 de rampe de încărcare.

 „Suntem mulțumiți de rezultatele și rata de creștere obținute în ultimul an. Suntem mândri în special de portofoliul de clienți loiali și de cooperarea de lungă durată cu mulți dintre ei. Un bun exemplu de cooperare este cea cu Nivea Polska sau Henkel, cu care colaborăm de peste 20 de ani. Un nou depozit pentru manipularea produselor cosmetice este în curs de construire în Robakowo pentru Henkel”, spune Janusz Anioł. În 2019 și în următorii ani vom continua strategia noastră constând în stabilitate, servicii de înaltă calitate și competitivitate bazată în primul rând pe parteneriatul cu clienții noștri”.

 Raben în Europa

2018 a fost, de asemenea, un an foarte foarte dinamic pe alte piețe Raben din Europa. În luna aprilie, Raben Logistics Cehia a deschis oficial un nou sediu central în Nupaky, lângă Praga. Noul centru logistic, cu o capacitate de peste 27.000 de metri pătrați, amplasat în CTPark Praga East, poziționat strategic, este una dintre cele mai moderne facilități din acest sector din Cehia și Slovacia. Este compus din depozite cu o capacitate totală mai mare de 20.000 metri pătrați, un depozit independent cross-dock cu capacitate de peste 5.000 metri pătrați și birouri cu o suprafață de 650 metri pătrați. Noul sediu al Raben Cehia nu oferă numai soluții moderne și standarde înalte de siguranță, ci peisaje unice, verzi și ecologice.

Ceremonia de deschidere din Nupaky a coincis cu celebrarea celei de-a 10-a aniversare a operațiunilor companiei pe piețele cehe și slovace. Între timp, Ucraina a sărbătorit cea de-a 15-a aniversare a operațiunilor companiei pe această piață. Raben Ucraina, care a început activitatea în 2003, are în prezent aproximativ 500 de angajați în 6 depozite regionale. Flota este compusă din aproximativ 600 de camioane, iar capacitatea depozitului este de 65.000 metri pătrați. La rândul său, în Ungaria, pe perioada verii, un depozit de 1.200 de metri pătrați a fost construit în Dunaharaszti, pentru a stoca materiale inflamabile ca urmare a colaborării cu un nou client al companiei Raben Ungaria.

Business-ul Raben din România, Lituania, Letonia și Estonia înregistrează, de asemenea, un ritm de dezvoltare alert, iar compania investește foarte mult în noi conexiuni cu Italia, unde din 2017 deține 20% din compania Sittam.

Premii obținute

 Ultimul an a fost, totodată, important datorită unei serii de premii obținute de Raben. În primul rând, Ewald Raben, CEO Raben Group, a primit titlul LEO 2018 în categoria „Antreprenorul anului” de la Deutsche Verkehrs-Zeitung. În plus, activitatea operațională a Raben Logistics Polonia a fost premiată cu Codul inovațiilor din categoria TFL, prezentat de GS1 Polska, cu titlul de Liderul în logistică în categoria „Compania cea mai competitivă” din studiul Operatorul de Logistică al Anului, iar Raben Group a primit premiul ”Consumer Leader of Quality 2018”. De asemenea, centrul logistic Raben din CTPark Prague East s-a dovedit a fi cel mai bun din țară – a câștigat premiul Best Warehouse Development la CIJ Awards în Republica Cehă în 2018.

Inovații

Gândirea inovatoare și acțiunile sunt indispensabile în industria de logistică, pentru a răspunde cerințelor clienților. Încă din 2017, a fost înființat departamentul de Cercetare și Dezvoltare în Grupul Raben, care se ocupă atât cu optimizarea proceselor deja existente, cât și cu crearea de modele complet noi de operațiuni. Transportul și logistica pot funcționa practic fără birocrație, prin aplicarea mecanismelor de avertizare timpurie pentru a anticipa eventualele modificări ale timpilor de livrare, folosind algoritmi avansați de procesare a imaginii pentru măsurarea înălțimii transportului la intrarea în depozit. Genius Lab desfășoară activități de cercetare în domeniul soluțiilor IoT și RPA (Robotic Process Automation), care au un mare potențial de a transforma multe procese în companiile de logistică. Rezultatul activității departamentului este și funcția ETA (Estimated Time of Arrival), un instrument avansat care permite urmărirea transporturilor în timp real, acesta fiind lansat în luna ianuarie a acestui an (www.etafairway.com).

La finalul anului 2018, Raben Group a împărtășit viziunea sa asupra viitorului industriei de TFL prin prezentarea filmului „Raben – viitorul logisticii” care poate fi urmărit pe site-ul Raben Group.

Problemele cu care s-a confruntat industria de logistică de ani de zile, cum ar fi, de exemplu deficitul de forță de muncă sau reglementările UE, nu au dispărut odată cu venirea unui alt an. Cu toate acestea, Grupul Raben a făcut față cu bine în aceste condiții dificile, după cum reiese din numărul mare de investiții realizate.

Despre Raben Group

Raben Group este un operator de logistică ce oferă servicii pentru companii de dimensiuni mici, medii și mari. Cu 85 de ani de experiență și recunoaștere în industrie, compania construiește și menține relații de lungă durată cu clienții ei, urmând motto-ul „Partenerul tău în logistică”.

Raben Group oferă servicii de logistică extinse – contract logistics, transport domestic și internațional, Fresh Logistics, FTL & intermodal, transport maritim și aerian. Grupul are 12 sucursale în 12 țări din Europa, totalizând 9.500 de angajați și o capacitate de depozitare de aprox. 1.150.000 m2. Compania operează într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, concentrându-se pe educație, siguranță și ecologie. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.raben-group.com.